Fallout 76 (zatiaľ) nebude podporovať cross-play medzi Xbox One a PS4

Fallout 76
Včerajší deň bol šokujúci pre hernú komunitu. Ľady sa totiž roztopili a Sony povolilo cross-play medzi konzolami vo vôbec prvej hre – Fortnite. A dodalo, že ďalšie hry budú nasledovať.

Preto si zrejme viacerí rýchlo spomenuli na dávnejšie slová Peta Hinesa z Bethesdy, ktorý sa vyjadril v zmysle, že sa mu myšlienka cross-playu vo Fallout 76 páči. V reakcii na fanúšikov Pete Hines neskôr prehlásil, že Fallout 76 zatiaľ nebude podporovať cross-play. Uviedol, že za tým stoja viaceré dôvody, ako aj fakt, že od vydania hry nás delí len 7 týždňov a k tomu sa ešte chystá B.E.T.A. program. Uviedol, že nemá potuchy, či a kedy hra bude podporovať túto vychytávku, ale vyjadril sa, že momentálne nejde o prioritu.

Jednou z hier, ktoré však zrejme vyjdú na PS4 s podporou cross-platform multiplayeru, bude kartová hra The Elder Scrolls: Legends. Pri nej sa Hines vyjadril, že cross-platform a cross-save je nutnosťou a hra nemôže existovať v uzavretom ekosystéme. Práve preto Bethesda ani nemala v pláne spočiatku vydať hru na PS4, ale len na Xbox. Pozitívne sa k cross-playu vyjadril aj Psyonix, štúdio stojace za Rocket League. Dodáva však, že tieto veci treba v súčasnosti riešiť so Sony.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *