Microsoft vyvíjal mobilný Xbox ovládač už v roku 2014

Xbox Live Hry na Mobil
Napriek tomu, že je vízia hrania konzolových hier na mobiloch a tabletoch nádherná, treba tu počítať aj so zložitejším ovládaním, najmä v prvých hodinách hrania. Práve preto príde vhod možnosť používania klasického ovládaču.

Ten sa dá už teraz pripojiť k telefónom s najnovšou verziou Androidu, lenže v prípade tabletov nemusí ísť o praktický spôsob, ako ovládať hry. Spoločnosť sa však pohrávala aj s myšlienkou vytvorenia unikátnych ovládačov ušitých na mieru mobilným zariadeniam. Odhaľujú to dokumenty divízie Microsoft Research, ktoré ukazujú, že Microsoft chystal v podstate to isté, čím sú dnes ovládače Joy-Con pre Nintendo Switch. Experiment prebiehal už v roku 2014, avšak z dokumentov to vyzerá, že spoločnosť sa k tejto vízii vrátila. Dosvedčujú to zmienky o Nintende Switch, konzole, ktorá bola ohlásená koncom roka 2016.

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *