Aký internet potrebujete na streamovanie hier z Xboxu?

Xbox Game Streaming xCloud

S možnosťou streamovania hier odpadá potreba zaujímať sa o výkon hardvéru. Predsa len, všetky výpočty prebiehajú na diaľku a obrazovka, na ktorej hráte, je len… obrazovkou.

Výnimku predstavuje streamovanie z konzoly, kde už jednoducho musíte mať Xbox One, One S alebo One X na to, aby ste mohli hrať svoje hry. Oproti streamovaniu z cloudu má streamovanie z konzoly (Console Streaming) veľkú výhodu v tom, že môžete pristupovať ku všetkým hrám, ktoré máte nainštalované v konzole, a to aj tie z Game Passu.

Hardvér na dobrý herný zážitok máte, no čo s internetom? Nie je to síce žiadnym prekvapením, ale áno, streamovanie hier vyžaduje určité sieťové parametre. Ak to tak možno nazvať. V tomto článku preto prinášame pohľad na minimálne a odporúčané požiadavky funkcie Console Streaming:

Najzákladnejšou požiadavkou je, aby ste mali aspoň 4,75 Mbps rýchlosť uploadu. Odporúča sa však 9 Mbps a viac. Rovnako tak je lepšia nižšia odozva. Dosiahnuť je treba aspoň 125 ms. Odporúča sa však 60 ms a menej. Microsoft tiež odporúča káblové pripojenie konzoly k internetu, pretože je stabilnejšie oproti WiFi. V nastaveniach routeru sa potom treba uistiť, či máte Open NAT (otvorenú) a odomknutý port 3074. Poslednou požiadavkou je, aby ste konzolu udržovali v instant-on režime. Ak máte na konzole aktívny režim Energy Saving, hry si nenastreamujete.

Žiaľ, v čase písania tohto článku je funkcia streamovania obmedzená len na užívateľov z USA, Veľkej Británie, ktorí sú členmi Xbox Insider Programu (Alpha / Alpha Skip Ahead).

Zdroj: Xbox Support

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *