Mixer je vnímaný pozitívnejšie, než Twitch a YouTube

MIcrosoft Mixer
Streamovacia služba Mixer, ktorú Microsoft rebrandoval minulý rok, sa teší primeranej popularite. Dnes ešte nie je taká veľká ako na Twitchi a YouTube, ale v princípe je táto služba vnímaná pozitívnejšie, než jej konkurencia.

Má to čo dočinenia práve s komunitnými pravidlami Mixeru, ktoré presadzujú slušnosť a bojujú proti toxickému správaniu. To je vec, ktorú konkurenčné služby vnímajú laxne a tak sa tu dá naraziť na rôzny cancer, ktorý degraduje úroveň danej služby, no YouTube ani Twitch tomu nevenujú veľkú pozornosť, pokiaľ nejde povedzme o cheatovanie, klamanie divákov (ako istý streamer, ktorý sa prezentoval ako vozíčkar, ale zapnutá kamera odhalila jeho pravú tvár), alebo o extrémnejší obsah.

Microsoft ponúka aj svoj vlastný Mixer Channel One

Mixer má však zahrnuté aj špecifické podmienky o šikane, ktorých porušenie znamená ban:

  • Používanie klipov, audionahrávok alebo slov vytrhnutých z kontextu, ktoré zosmiešňujú iného člena komunity
  • Vytváranie viacerých účtov pre prípad, že by došlo k zabanovaniu účtu
  • Sexuálne či telesné narážky voči streamerom a obzvlášť voči streamerkám
  • Falošné nahlasovania streamerov (platí aj keď sa potvrdí, že streamer neporušil pravidlá)
  • Odkazovanie užívateľom, aby sa zabili.

Tieto pravidlá vznikli ešte v čase, kedy Mixer operoval ako Beam, pričom sa ich zastal aj spoluzakladateľ James Boehm. Jasné pravidlá o tom, čo je nenávistný prejav alebo šikana, bola stavebným kameňom novej služby. Práve transparentnosť je potom spôsob, ako vybudovať pre užívateľov priateľské prostredie, kde nedochádza ku komunitným násilnostiam. Vďaka tomu je tiež služba vhodnejšia aj pre mladšie publikum.

Túto záležitosť si všimlo v minulých dňoch značné množstvo streamerov z Twitchu, ktorí sa rozhodli vyskúšať Mixer. Následne na Reddite, ako aj na Twitteri, vyjadrili pozitívne reakcie voči službe. Streamer s nickom LeoGameMagic povedal, že cez Twitch streamoval vyše rok, a na základe kolegovho tipu sa rozhodol vyskúšať službu od Microsoftu. Streamoval tam otvorenú betu Monster Hunter: World vyše 4 hodiny a vo výsledku si stream pozrelo zhruba 30 divákov vrátane jeho followerov z Twitchu. Zaujímavé je aj, že Mixer odporúča streamerom zachovať slušnosť aj na iných sieťach. A hoci Mixer nezabanuje niekoho za to, čo niekomu poslal cez Twitter alebo Skype, toto chovanie môže mať vplyv na budúce partnerstvo a monetizáciu streamov.

iPhone X Mixer

Mixer môže v budúcnosti poslúžiť aj na streamovanie mobilných hier

via Polygon

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *