Sea of Thieves: Shrouded Spoils pridáva hmlu a mení achievementy

Sea of Thieves Shrouded Spoils
Sea of Thieves dostalo svoju poslednú tohtoročnú aktualizáciu s názvom Shrouded Spoils a priniesol niekoľko obrovských noviniek. Dotknú sa nielen hry ako takej, ale aj achievementov.

Mnohé achievementy boli zjednodušené s tým, že cieľom bude nižšia časová náročnosť. Dodnes totiž mnohé vyžadovali, aby ste každý druh úlohy dokončili 1000-krát. K zmene dochádza len krátko po tom, ako sme hlásili, že vôbec prvý hráč získal všetky achievementy. Trvalo to 8 mesiacov a zhruba 2 000 hodín hrania a tak je zrejmé, že uľahčenie obtiažnosti mohlo hráčov, ktorí v snahe získať 1000(G) potili krv, ich nahnevalo.

Rare si však uvedomuje, čím si museli títo hráči prejsť a preto môžu títo hráči očakávať exkluzívne itemy, ktoré budú prezentovať ich zdatnosť a vytrvalosť. Zmena sa dotkla nasledovných achievementov:

  • Black Powder Merchant – Získajte vyznamenanie za včasné doručenie 100 barelov s pušným prachom
  • Merchant Voyager – Získajte vyznamenanie za dokončenie 250 výprav pre Merchant Alliance
  • Merchant Forager – Získajte vyznamenanie za včasné doručenie 50 krabíc s banánmi
  • Voyager of Lost Souls – Získajte vyznamenanie za dokončenie 250 výprav pre Order of Soul
  • Golden Voyager – Získajte vyznamenanie za dokončenie 250 výprav pre Gold Hoarderov
  • Hoarder of Barnacled Gold – Získajte vyznamenanie za predanie 300 truhlíc z vrakov lodí
  • Hoarder of the Captain’s Gold – Získajte vyznamenanie za predanie 360 kapitánskych truhlíc
  • Master Hunter of Villainous Skulls – Získajte vyznamenanie za predanie 360 zlodušských lebiek

Hmla, nový Megalodon a hromada úprav

Aktualizácia 1.4.0 s názvom Shrouded Spoils je jednou z najväčších, ktoré vyšli pre Sea of Thieves. Nie však po stránke nového obsahu, ale po stránke úprav, ktorými si hra prešla. Pribudla hmla ako jeden z druhov počasia, rozšírené možnosti úpravy vzhľadu lodenové verzie Megalodona. Teraz má štyri nové skiny v podobe Crested QueenShadowmawAncient Terror a extrémne vzácny Shrouded Ghost. Pokiaľ ide o customizáciu lodí, tam pribudla možnosť upraviť vzhľad kormidiel, kanónov aj kotevného vratidla.

Sea of Thieves Megalodon Shrouded Spoils

Tiež pribudla možnosť napadnutia menších lodí Krakenom. Pôvodne bol Kraken limitovaný iba na tie najväčšie lode s plnou štvorčlennou posádkou, ale teraz už môže napadnúť aj malú loďku s jedným pirátom. Za za Krakena aj Megalodona teraz získate dodatočný loot, ktorý sa objaví na hladine.

Vo svete Sea of Thieves tiež došlo k zaľudneniu ďalších 6 Skeleton Fortov kostlivcami, takže vody okolo pevností sú opäť o niečo nebezpečnejšie. Na pevnostiach tiež nájdete super-silné barely s pušným prachom a crate so starodávnou kostnou múčkou. Tú môžete vymeniť za zlato a reputáciu u obchodníkov z Merchant Alliance. Mimochodom, obchody už neponúkajú všade ten istý obsah, ale v každom regióne nájdete niečo iné.

Sea of Thieves Shrouded Spoils Customization

V neposlednom rade pribudli pasívne a agresívne Skeleton lode. Znamená to, že lode so skeletonmi na vás nemusia nutne zaútočiť, pokiaľ ich nenapadnete vy. Nespoliehajte sa na to ale vždy, pretože tak, ako môžete naraziť na pasívne lode, môžete naraziť aj na agresívnejšie posádky, ktoré do vás vypália všetko, čo majú po ruke.

Taktiež sa vrátili sochy morských panien do mora. Po ich zničení vypadnú drahokamy, ktoré môžete vymeniť u ktorejkoľvek frakcie za zlato a reputáciu. Takisto môžete pozdvihnúť krígle, aby ste dali na známosť kolegom, že je čas osláviť úspešné dobrodružstvo. Aj vďaka novej časovo obmedzenej kampani sú v hre dostupné nové časovo limitované itemy, 17 nových vyznamenaní (teraz sú už usporiadané pre jednoduchšiu navigáciu), 20 nových vyznamenaní pre Pirátske legendy, 11 nových titulov pre Bilge Rat a možnosť získať 355 Doubloonov za dokončenie adventúr pre Bilge Rats.

Aktualizácia s veľkosťou 2,94GB (Xbox) / 4,22GB (Windows) prináša naozaj veľký zoznam zmien, dostupný na webe hry.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *