Atlas: Sea of Thieves dostane konkurenciu od tvorcov Ark: Survival Evolved

Atlas MMORPG
Tvorcovia ARK: Survival Evolved oznámili vývoj svojej novej multiplayerovej hry, ktorá ponúkne otvorený svet plný pirátov. Nesie názov Atlas a už budúci týždeň vychádza na Steame, budúci rok pre zmenu na Xbox One.

Atlas ponúkne obrovskú mapu, ktorá je podľa tvorcov väčšia oproti mape na jednom Ark serveri až 1200-krát väčšia a obsahuje 10 rôznych regiónov, ktoré sa vyznačujú jedinečnými itemami, prírodnými zdrojmi a stvoreniami. Zahŕňa to tropické, púštne aj polárne zóny. Vývojári dokonca zašli tak ďaleko, že podľa nich môže naraz hrať hru až 40 000 hráčov, ale nie je jasné, či to vypovedá o kapacite jednoho serveru alebo o serveroch ako takých.

Všetci títo hráči ale budú môcť budovať lode a opevnenia, drancovať osídlenia, dobíjať teritóriá, hľadať poklady a nakoniec zakladať aj flotily, ktorými rozšíria svoju armádu. Nakoniec nemajú chýbať ani náhodne generované potopené vraky starých lodí s možnosťou vylovenia prevážaných materiálov, mapy pokladov a Challenge zóny, ako aj určitá forma príbehovej linky s questami. Takisto majú byť k dispozícii hrobky, krotiteľné zvieratá (od klasických po mýtické) či dokonca súboje s bohmi a budovanie vlastných miest. Vyzerá to teda zatiaľ ako Sea of Thieves s rozdielom, že má mať realistickejšiu grafiku a ponúka aj niektoré veci, ktoré zatiaľ v SoT chýbajú: napríklad zaberanie pevností.

Otázna je samozrejme optimalizácia, keďže v prípade Ark: Survival Evolved bola a stále je naozaj zlá. Viac o kvalitách Atlasu zistia PC hráči 13. decembra/prosince prostredníctvom Early Access programu na Steame.

via Eurogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *