Bungie vyhlasuje nezávislosť od Activisionu a berie Destiny do vlastných rúk

Destiny
Bungie sa pred 12 rokmi definitívne odlúčilo od Microsoftu, aby začalo pracovať na úplne novej značke. Tú si nakoniec pod svoje krídlo vzal Activision a Bungie tak po dlhej dobe vydalo multiplatformovú hru: Destiny.

K uzavretiu spolupráce došlo v roku 2010, tri roky pred ohlásením. V rámci nej malo Bungie po dobu 10-tich rokov vydať až štyri diely Destiny, nakoniec však vznikli len dva s niekoľkoročnou životnosťou a systémom ročných expanzií. Keďže sa spolupráca pomaly blíži ku koncu, Bungie už dnes informovalo o plánoch do budúcna. Tie zahŕňajú odlúčenie sa od Activisionu a prevzatie značky Destiny pod svoje krídla.

Inak povedané, Destiny sa aspoň na nejaký čas stane nezávislou značkou, ktorú bude vydávať priamo Bungie. Samozrejme pri akvizíciách a dlhoročnej histórii medzi Bungie a Microsoftom nemožno vylúčiť ani, že by sa značka eventuálne dostala pod krídla Microsoftu a vychádzala by po boku Halo. Bungie potvrdilo, že proces odlúčenia sa od Activisionu už prebieha a cieľom je, aby sa Activision aj Bungie venovali svojim first-party projektom.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *