PlayStation 5 bude využívať 8-jadrový čip Gonzalo

PlayStation
Na intnerete sa objavili vôbec prvé informácie o hardvéri, ktorý môžeme čakať v budúcich konzolách. Teda aspoň v prípade PlayStation 5.

Podľa správy, ktorú na internete zverejnil renomovaný leaker, má konzola PlayStation 5 používať 8-jadrový AMD čip s krycím názvom Gonzalo.

Na základe identifikátora čipu zistil, že Gonzalo je pravdepodobne 8-jadrový procesor so základnou frekvenciou 1.6GHz a boostom až do 3.2GHz. Z informácií je tiež evidentné, že procesor má spotrebu 95W. Jeho súčasťou sa navyše zdá byť Navi 10 Lite grafická jednotka s frekvenciou 1.8GHz, tvrdí APISAK na Twitteri.

Otázne je, aké SoC nájdeme v novom Xboxe. Microsoft totiž podľa informácií serveru Thurrott chce pracovať so 7nm Zen 2 procesormi. Z informácií, ktoré vyčítal leaker APISAK, však nie je jasné, či čip, ktorý sa má nachádzať v PlayStation 5, využíva Zen 2 alebo starší Zen+ procesor.

AMD Gonzalo

via HotHardware, Twitter

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Rado píše:

    teda ine info ako na iných serveroch tu píšeš

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *