Údajný benchmark PlayStation 5 naznačuje 4-krát výkonnejší procesor

PlayStation 5 Logo

Ako Xbox Scarlett, tak PlayStation 5 využijú nové procesory z dielne AMD, presnejšie zo série Zen 2. A výkonnostný rozdiel oproti terajšej generácii bude výrazný.

Aspoň to naznačuje benchmark, o ktorom informoval leaker APISAK, ktorý už skôr na základe kódových označení zistil, že procesor „Gonzalo“ pre PlayStation 5 má zložité označenie ZG16702AE8JB2_32/10/18_13F8. Neskôr pri pátraní po benchmarkoch zistil, že procesor už má za sebou aspoň jeden benchmark, v ktorom dosiahol viac ako 20 000 bodov. Pre porovnanie, čip v PlayStation 4 mal len okolo 5 000 bodov, takže môžeme čakať aspoň 4-krát výkonnejší procesor. Konkrétne číslo však nemôže APISAK odhaliť, pretože detaily benchmarku sú neprístupné pre verejnosť.

Výkonnejší procesor však nie je to jediné, čo dodá novým konzolám viac výkonu. Okrem procesoru totiž môžeme očakávať aj nové grafiky Navi s podporou raytracingu. Kým pri Xbox Scarlett bola potvrdená hardvérová, Sony ju zatiaľ bližšie nekomentovalo a tak nie je jasné, či PlayStation 5 ponúkne hardvérové alebo softvérové riešenie. Novinkou oboch konzol bude aj super-rýchle SSD novej generácie, ktoré bude veľmi rýchle. Kým na PS4 Pro sa Spider-Man načítal za 8,1 sekundy, devkit PS5 to zvládol za 0,83 sekundy. Použitie SSD sa očakáva aj pri Xbox Project Scarlett. Špekuluje sa však, že Sony má ešte rýchlosť poistenú „tajnou prísadou“ – pravdepodobne AI.

via BGR

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. StriderCZ píše:

    Vzhledem k tomu, že procesor byl slabým článkem jak PS, tak Xboxu, tak skokové navýšení rychlosti není tak velkým překvapením. Ale je to pozitivní zpráva, to je jisté. Díky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *