Xbox One dostane novú klávesnicu inšpirovanú PS4

Xbox One Logo
Microsoft začína testovať novú systémovú aktualizáciu zameranú predovšetkým na optimalizáciu. To sa ale nezaobišlo bez úprav niektorých funkcií. Jednou si prešla aj klávesnica.

Klávesnica na Xbox One dlho zaberala celú spodnú polovicu obrazovku. Oproti tomu PS4 disponovala miniatúrnym oknom s klávesnicou, ktoré sa dalo presúvať kdekoľvek po obrazovke. Práve takáto vychytávka, zaberajúca len minimum priestoru na obrazovke, bude pridaná na Xbox One. Pôvodná veľká klávesnica ostane v systéme aj naďalej prítomná. Dostupná však bude cez Settings – Ease of Access – Magnifier – Larger Keyboard. Menšia klávesnica však bola navrhnutá tak, aby sa vedela inteligentne pohybovať na obrazovke podľa potreby. Znamená to, že ak budete niekomu písať správu, chytrá klávesnica sa presunie vedľa chatovej lišty.

Aktualizácia, ktorá nesie označenie 1904 (zostava 19H1), je zatiaľ určená len pre užívateľov, ktorí testujú nové aktualizácie medzi prvými vďaka účasti v kruhoch Alpha Preview a Skip Ahead Alpha Preview. Nutno samozrejme dodať, že účasť v týchto programoch je síce prístupná každému, odporúča sa však len skúseným užívateľom, ktorí rátajú s tým, že testovacia verzia systému nefunguje správne. Zároveň sa od užívateľov očakáva, aby Microsoftu pravidelne dávali spätnú väzbu a spoločnosť tak vedela včas opraviť problémy predtým, než sa systém s potenciálnymi bugmi dostane do éteru.

Xbox One Mini Keyboard

Spoločnosť napokon v rámci aktualizácie opravila problém s načítavaním tabov Dashboardu, opravila pády systému po vydávaní niektorých systémových zvukov a rovnako tak opravila problém s prehrávaním 4K UHD verzie filmu Marťan (Rozšírená edícia). V súčasnej verzii mohlo dochádzať k opakovaným stratám zvuku pri Audio Passthrough režime. Aktualizácia taktiež vylepšila funkcionalitu FastStart.

Nová aktualizácia však má problémy s funkčnosťou Skypu. V prípade, že užívateľ klikne na konverzáciu alebo použije X na odštartovanie videohovoru, aplikácia zamrzne a spadne. Rovnako môže byť problém so spúšťaním niektorých aplikácií a hier. Systém v tom prípade vyhodí chybový kód 0xD0000189. Odporúča sa reštartovať konzolu. Napokon, občas sa môže načítať pri zapnutí konzoly zlý farebný profil.

Xbox One Keyboard

via Microsoft; WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *