Halo: The Master Chief Collection dostala podporu Surface Hub (+ PC obal)

Microsoft sa zjavne chystá ohlásiť Halo: The Master Chief Collection pre počítače v blízkej dobe a teraz už aj vieme, akým spôsobom.

Totiž, pri starších hrách to bolo s Xbox Play Anywhere podporou komplikované, keďže tieto hry sa dočkali pre Windows 10 samostatného releasu. Bolo tomu tak pri Quantum Break či Sunset Overdrive, ale s príchodom XPA sa veci zásadne zmenili. Svoj podiel na tom však má v prípade Halo: MCC aj skutočnosť, že došlo k radikálnemu prekopaniu hry od základov.

Ako už samotní vývojári z 343 Industries odhalili minulý rok, pri Master Chief kolekcii spravil Microsoft obrovskú výnimku a umožnil štúdiu, aby nanovo naprogramovalo hru. Takto sa jednak defintívne vyriešili problémy s multiplayerom a vývojári mohli do titulu implementovať aj nové technológie ako napríklad systém inteligentnej inštalácie, kde si hráči môžu sami zvoliť súčasti, ktoré sa majú nainštalovať, či vylepšenia pre One X, ako napríklad podporu 4K a HDR.

Zdá sa však, že to zároveň umožnilo vývojárom implementovať podporu pre systém Play Anywhere, takže obrovská 87,5GB veľká kolekcia štyroch hier bude teraz dostupná aj pre hráčov, ktorí si niekedy kúpili MCC kolekciu cez Microsoft Store. Potvrdzuje to čerstvo zalistovaná podpora pre Surface Hub, čo je dotykový displej bežiaci na Windows 10. Inak povedané, počítač v tele televízoru.

Aktualizované: Obal pre PC verziu hry sa nachádza priamo na serveroch Microsoftu. Podľa vizuálu pritom ide o grafiku, ktorú zvykne Microsoft pri bundloch konzoly s hrou, a ktorý zvyknú používať zahraniční predajcovia ako BestBuy či Gamestop v prípade predaja hry vo forme digitálneho kľúča. Dole prezentovaný obrázok pochádza z tohto odkazu.


Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *