Project xCloud nie je náhradou konzol, tvrdí Microsoft

Microsoft behom streamu Inside Xbox aspoň na pár sekúnd prezentoval svoju streamovaciu platformu Project xCloud a to hraním Forzy Horizon 4 na telefone s Androidom.

Zodpovedný šéf pre vývoj platformy Kareem Choudhry už vtedy avizoval, že Project xCloud nie je náhradou za tradičné konzoly a že spoločnosť plánuje aj ďalej vyrábať konzolový hardvér. Spoločnosť si je však vedomá toho, že herná konzola nemá svoje miesto všade a Microsoft chce mať svoj dosah aj tam, kde vás konzola nesprevádza – napríklad na dovolenke alebo v hromadnej doprave. Práve tam prichádza na rad možnosť hrania svojich hier cez notebook, tablet či mobilné zariadenie, presne tak, ako keď si streamujete filmy či hudbu.

Rovnako tak je Project xCloud spôsobom, ako sprístupniť konzolové hranie aj tam, kde o nákup konzoly nie je záujem – teda napríklad u hráčov, ktorí už majú počítače a zahrali by si Red Dead Redemption 2, ale nechcú kvôli tomu kupovať 500-eurový Xbox One X ani 200-eurový One S.

Spoločnosť tak dnes pracuje na zdokonalení služby pred oficiálnym testovaním, ktoré sa má konať ešte tento rok. Microsoft má k dispozícii celkom 54 datacentier, na ktoré budú môcť hráči–testeri pristupovať a vychutnávať si tak svoje obľúbené hry. Viac o službe a o jej testovaní sa však dozvieme neskôr, zrejme na E3 2019. Už teraz ale vieme, že nepôjde o uzavreté testovanie, ale o verejné testovanie.

via Xbox

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *