Vrátia sa Star Wars hry pod Disney? Gigant zahájil nábor do Lucasfilm Games

Star Wars VII

Zdá sa, že exkluzívna niekoľkoročná dohoda medzi EA a Disney sa pomaly blíži ku koncu. Náznakom toho môže byť fakt, že Disney začal v posledných dňoch naberať vývojárov do svojho štúdia Lucasfilm Games.

Rozhodnutie by aj mohlo dávať zmysel, keďže EA nenakladala so značkou zrovna najlepšie a za posledných 6 rokov sme od EA videli len dve hry – Star Wars: Battlefront, ktoré mnohých sklamalo pre absenciu kampane, a Star Wars: Battlefront 2, kde sa mikrotransakcie postarali o obrovské fiasko. Okrem toho bolo niekoľko nádejných hier zrušených, vrátane tzv. Star Wars Uncharted mixu od Amy Hennig, a tohtoročný titul Star Wars: Jedi Fallen Order bol predstavený vrcholne amatérsky.

Zdá sa teda, že niekoľko rokov po zatvorení LucasArts pracuje Disney na obnovení vlastnej hernej divízie s názvom Lucasfilm Games. Mediálny gigant začal naberať ľudí na množstvo pozícií vrátane producentov, marketingových koordinátorov, art directorov, scenáristov, programátorov, a dokonca chystá ázijskú divíziu. V pracovných ponukách sa navyše spomína vývoj interaktívnych zážitkov založených na ságe Star Wars (a iných Lucasfilm značkách) pre všetky digitálne platformy, čo zahŕňa PC, Mac, Xbox, PlayStation, mobilné telefóny, tablety a vlastne aj pre virtuálnu realitu.

via PCGamesN

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *