Microsoft predstavil bezdiskový Xbox One S

Xbox One S All-Digital

Presne ako sa očakávalo, Microsoft v snahe zraziť cenu svojej konzoly na minimum spravil zopár kompromisov. Výsledkom je nový bezdiskový Xbox One S za $99.

V snahe minimalizovať cenu nová konzola neponúka vstavaný pevný disk. Konzola je totiž priamo navrhnutá pre použitie so streamovacou službou Project xCloud, ktorá bude dostupná neskôr tento rok vo viac ako 150 krajinách sveta vrátane Slovenska a Českej Republiky.

Užívatelia však majú naďalej možnosť dokúpiť si externý disk a pripojiť ho s pomocou USB 3.0 rozhrania. Minimálna kapacita pritom musí byť 500GB alebo viac. Xbox One S Kickstarter Edition je zároveň prvou konzolou na svete, ktorá umožňuje používať ako pevný disk aj sieťové úložisko.

Pokiaľ ide o hardvér, nový model je totožný s modelom Xbox One S a teda hry by tu mali bežať v 1080p rozlíšení. Microsoft ale upozorňuje, že kvalita zážitku sa môže líšiť podľa toho, aký pevný disk si ku konzole dokúpite. Microsoft pritom vrelo odporúča používať pevné disky značky Seagate.

Ako sa blížime ku cloudovej budúcnosti, Microsoft vidí potrebu adaptovať sa a ponúknuť ľuďom riešenie, s ktorým môžu využiť silu cloudu naplno. Sme preto nadšení z výkonu, aký odviedli naši hardvéroví inžinieri, ktorí dokázali prísť s najnovším prírastkom v rodine konzol Xbox One. Nový bezdiskový Xbox One S zároveň nadväzuje na naše posolstvo ponúknuť ľuďom obsiahle možnosti úpravy. Po iniciatívach ako Xbox Design Lab, podpore modov v hrách ako Fallout 4 či Surviving Mars alebo podpore klávesnice a myši prinášame možnosť zvoliť si veľkosť úložiska. Vďaka absencii vstavaného pevného disku je nový Xbox One S až o 25% ľahší, než predošlé modely.

Phil Spencer, senior viceprezident hernej divízie spoločnosti Microsoft, Inc.

Konzola bude dostupná exkluzívne na Madagaskare už dnes, 1. apríla/dubna.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *