Microsoft testuje systémové novinky pre Game Pass, Friends List a správy

Xbox One Logo

Microsoft začína testovať novú aktualizáciu s číslom 1905, ktorá prinesie niekoľko noviniek v užívateľskom rozhraní. Tie sa dotknú napríklad Zoznamu priateľov v bočnom menu (Friends List) alebo správ.

Keďže sa Xbox mení na platformu dostupnú naprieč viacerými zariadeniami, po novom môžete v lište Friends List vidieť, na akom zariadení práve vaši priatelia hrajú. Takže ak bude niekto hrať Forzu Horizon 4, viete na 100%, či hrá na Xboxe alebo na počítači s Windows 10, prípadne streamuje do mobilu cez Project xCloud. Ikonky sa však budú na kartách priateľov zobrazovať len vtedy, ak hrajú na inom hardvéri než na ktorom práve hráte vy.

Správy sa dočkajú novinky v podobe prioritizovania. V poslednej dobe sa totiž môže stať, že vám nenapíšu len priatelia alebo cudzí hráči, ktorí nevedia zniesť prehru, ale aj spam-boti. Práve voči nim a hráčom–trollom bude efektívna funkcia Message requests, kde sa budú uprednostňovať správy od vašich priateľov pred cudzími správami. Budú oddelené podobne ako na Facebooku, v samostatnej sekcii. V rámci prechodu na nový systém však budú odstránené všetky predošlé skupinové konverzácie. Microsoft preto odporúča tie, o ktoré máte záujem, manuálne archivovať.

Inou novinkou je vylepšené organizovanie hier v My games & apps. Mnohé hry totiž majú na začiatku názvu „The“, iné zas „A“ alebo „An“. Vy ako užívateľ jednoducho toho Witchera či Elder Scrolls nechcete hľadať pod „T“, ale pod „W“ alebo „E“. A práve takto ich v budúcnosti nájdete usporiadané. Systém bol totiž upravený tak, aby pri abecednom zozname ignoroval predpony.

Napokon, poslednou novinkou v testovanej aktualizácii 1905 pre kruhy Alpha a Skip Ahead Alpha bude funkcia Play Later pre Xbox Game Pass. Táto funkcia umožní si vytvoriť zoznam hier, ktoré si plánujete zahrať, až prejdete tie terajšie alebo sa vám uvoľní miesto na disku. Táto funkcia bude navyše dostupná aj v mobilnej aplikácii.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *