Hry s najväčším počtom Xbox achievementov

Achievement Unlocked Keychain

S vydaním Xbox One v roku 2013 Microsoft upravil svoj systém achievementov a odstránil niektoré pravidlá, ktoré tvorcov achievementov zdržovali pri kreativite, achievement hunterov zas pri ich odomykaní.

Spoločnosť napríklad vyradila starú platformu Xbox Live Arcade, takže aj tie najmenšie hry ako LIMBO už neboli limitované len na 12 achievementov a 200(G), ale mohli ich mať viac a to až so „štandardnou“ hodnotou 1000(G). Pri veľkých krabicovkách sa síce minimálna tisícka zachovala, ale padlo obmedzenie na počet, takže hra nemusí mať pri vydaní do 50 achievementov, ale kľudne ich môže mať 70. A aj vďaka tomu môžu niektoré hry ponúkať stovky achievementov a tisíce (G) na odomknutie a pripísanie k vášmu účtu. A pri kreatívnejších vývojároch to znamená jedinečnú možnosť odomknúť si kvantum wallpaperov pre svoj Xbox One.

Takže, ktoré základné hry predstavujú hotový raj pre achievement hunterov?

Halo: The Master Chief Collection

Rekordmanom v oblasti achievementov je nepochybne behemotia Halo: The Master Chief Collection pre Xbox One a onedlho aj pre Windows 10. Už len v základe ponúka táto kolekcia prístup k radikálnym remastrom Halo: Combat Evolved a Halo 2, ako aj k res-mastrom Halo 3 a Halo 4, ktoré tu bežia vo vyššom rozlíšení a od Xbox 360 verzií sa líšia len vyšším rozlíšením (resolution). Už len v základe táto kolekcia ponúka 500 achievementov s 5000(G). Nestačí? Tak potom si stiahnite DLC v podobe Halo 3: ODST Campaign, ktoré rozšíri kolekciu o ďalších 100 achievementov s ďalšími 1000(G). Ozaj, viete, že kolekcia ešte tento rok dostane remaster Halo: Reach? 😉

Killer Instinct: Definitive Edition

Tu sme premýšľali, či Killer Instinct zaradiť do zoznamu alebo nie. Dnes si však hru viete zohnať prakticky len v tejto podobe a to ako v digitálnej, tak diskovej, ktorá sa dá zohnať naozaj že za pár šupov a na inštalačnom disku obsahuje všetkých 28 bojovníkov (vrátane DLC) a porty klasických verzií KI1 a KI2. Okrem toho je súčasťou balenia soundtrack na dlhšie chvíle bez hry a kód na stiahnutie skinu Gold Garos. Každopádne, Definitive Edition zaručí prístup k 434 achievementom s celkovo 4935(G). To znamená desiatky hodín bojov offline aj online.

Rare Replay

Oslavy spätnej kompatibility sa nezaobišli bez vydania kompilácie Rare Replay, ktorá ponúka prierez naprieč 30-ročnou históriou štúdia Rare, ktoré nám prinieslo klasiky ako Banjo-Kazooie, Perfect Dark a nebojí sa experimentovať ani v tejto generácii konzol s titulom Sea of Thieves. V roku 2015 vyšla obsiahla kolekcia hier z dôb minulých, ktoré prinášajú lovcom možnosť odomknúť 200 achievementov so 4000(G).

 Gears of War 4

Faktom je, že Gears 4 patrí k hrám, ktoré boli behom roka rozširované o prístup k bezplatným multiplayerovým mapám a nabúchaným title updatom, ktoré hru rozšírili o ďalšie achievementy. Výsledkom je, že dnes hra obsahuje 164 achievementov a celkom 4000(G) na odomknutie. Prekvapením pre mnohých bude určite, že Gears 4 dostali sadu achievementov, ktoré mali motivovať k opätovnému odohraniu kampane v solo alebo co-ope. Výsledkom však je, že ak ste kampaň už raz prešli, tak sa vám odomknú automaticky a vy budete dobré dve minúty sledovať vyskakovacie bubliny na spodku obrazovky. To poteší.

SMITE

League of Legends to síce nie je, ale ani konzoloví hráči nie sú ukrátení o dôstojný MOBA zážitok. A tak máme k dispozícii hru SMITE, ktorá nielen že zasýti apetít po LoL-ku, ale tiež ponúkne 266 dôvodov, prečo by si ju mali zahrať achievement hunteri. A ak všetkých 266 dôvodov odomknú, na profil sa im pripíše pekných 3870(G).

Warframe

Brány Warframu sa otvorili pred takmer 8 rokmi a od svojho debutu na PC zamierila aj na PS4 a Xbox One a neskôr aj na Nintendo Switch. Prešla si množstvom zmien, vo svojom srdci si však zachováva svoj originálny štýl hrania a aj keď je free-2-play, nepatrí k tým hrám, ktoré vás tlačia do mikrotransakcií. Možno aj to môže byť dôvod, prečo by vás ako achievement huntera mohol Waframe zaujať. Z tohto zoznamu má síce najmenej achievementov – 96 – ale to nič nemení na terajšej výške Gamescore, ktoré môžete odomknúť: 3210(G).

Minecraft

Legendárny Minecraft už čoskoro oslávi svoje 10. narodeniny a za ten čas sme si hru mohli vychutnať na mnohých platformách. Minecraft si za ten čas prešiel veľa zmenami, všetkými zadarmo, a dočkal sa aj nového vlastníka v podobe Microsoftu, ktorý neváhal a integroval Xbox Live do všetkých verzií, ktoré vyšli na iPhone, Androidy, Amazon Kindle Fire, Windows 10, Nintendo Switch a dokonca aj na Samsung Gear VR. Všetky tieto verzie sú aktívne updatované a dnes vám každá z nich ponúkne 102 achievementov s 2350(G). Hardcoroví zberatelia by navyše mohli využiť cross-play a hrať hru na všetkých šiestich zariadeniach tak, že by si mohli odomknúť až 612 achievementov so 14 100(G) len v čase písania článku.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *