Microsoft a Sony zahájili spoluprácu v oblasti streamovania hier

Xbox One and PlayStation 4 coexist

Peklo zamrzlo? Možno. Microsoft a Sony oznámili zahájenie spolupráce v oblasti poskytovania zábavného obsahu a hier cez cloud, čo sa dotkne aj možnosti streamovania hier.

Spoločnosti oznámili, že budú vyvíjať a zdokonaľovať serverové riešenia za účelom zdokonalenia možnosti streamovania hier cez jednotlivé platformy (Project xCloud, PlayStation Now) a AI, ktorá bude nápomocná v budúcej generácii konzol. O vývoji pokročilej serverovej umelej inteligencii sa minulý rok vyjadril už aj Phil Spencer na E3, kedy ju odhalil spolu so streamovaním hier a prácami na novej generácii konzol. V prípade nového PlayStationu sa zas špekuluje o možnosti zavedenia AI, ktorá by vedela upraviť napríklad tutorialy alebo obtiažnosť hry vzhľadom k možnostiam hráča.

V rámci novej spolupráce bude Sony využívať servery Microsoft Azure na poskytovanie obsahu zákazníkom a zároveň bude vyrábať pre Microsoft AI čipy, ktoré si nájdu uplatnenie nielen v PlayStation Network, ale aj v Xbox Live, ako ešte minulý rok avizoval Phil Spencer. Spoločná snaha Microsoftu a Sony má zároveň uľahčiť vývojárom prácu s obomi platformami. AI čipy si taktiež nájdu uplatnenie pre podniky, kde sa využíva mimo iného technológia rozpoznávania obrazu.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *