Project Scarlett, budúca generácia Xboxu, si zachová mechaniku a je plne spätne kompatibilná

Project Scarlett

Po tom, čo Microsoft vydal Xbox One S All-Digital Edition a špekulácie nahrávali tomu, že budúca generácia konzol Xbox úplne vyradí mechaniku, prichádza dôvod na vydýchnutie.

Microsoft totiž pri oznámení novej generácie konzol moc nehovoril o tom, či konzola bude alebo nebude mať mechaniku. Až neskôr pre server GamesIndustry.biz šéf Xboxu Phil Spencer potvrdil, že budúca konzola bude mať optickú mechaniku na prehrávanie diskov, či už sa bude jednať o hry alebo o filmy. Očakávame, že aj napriek zameraniu sa takmer čisto na hry si budúci Xbox zachová schopnosť prehrávať rôzne ďalšie druhy médií, či už sa jedná o hudbu alebo filmy.

Spencer v rozhovore tiež vysvetlil, že aj napriek tomu, že dnes vo veľkom nastupuje digitálny predaj, mnohí hráči vlastnia obrovské kolekcie diskov, ktoré by bola častokrát škoda zahodiť. Hráčom však chcú dať možnosť a tak je napríklad Xbox One S dostupný vo dvoch verziách – jednej s mechanikou a druhej bez mechaniky. Tá sa tiež stala terčom posmeškov pre skratku, ktorú si ľudia odvodili z názvu Xbox One S All-Digital Edition – „SAD“. V preklade táto nešťastná skratka znamená „smutný“, na čo Spencer dodal, že o tejto skratke vie.

Okrem toho samozrejme Microsoft potvrdil, že všetko príslušenstvo pre Xbox One, ako sú ovládače, volanty alebo headsety, sú plne kompatibilné s novou konzolou Project Scarlett. Spätná kompatibilita je tiež kľúčovou, pričom Microsoft si za úlohu kladie zabezpečiť kompatibilitu so všetkými hrami, ktoré môžeme hrať na Xbox One, vrátane hier z Xbox 360 a pôvodnej konzoly. Jednoducho, Project Scarlett má byť zariadením, na ktorom si zahráme hry zo štyroch generácií hardvéru. Tieto práce sú zároveň dôvodom, prečo Microsoft dnes v noci oznámil posledné tituly z programu spätnej kompatibility pre Xbox One.

Xbox One X a Xbox One S

via GamesIndustry.biz

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. StriderCZ píše:

    Paráda. Příští Xbox bych bral bez mechaniky, prostě plánuji si kupovat pouze Ultimate členství…

  2. Rado píše:

    mechanika musí byť. ale videl som ako sa vedie debata aj o kinecte či bude aj toto zariadenie kompatibilné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *