THQ Nordic kupuje štúdiá Milestone, Gunfire a potvrdzuje nový Saints Row

MotoGP 19

THQ Nordic bol opäť na veľkých nákupoch, čo potvrdil pri najčerstvejšom oznámení finančných výsledkov. Vydavateľ má skutočne obrovské ambície, pretože po tom, ako odkúpil české Warhorse Studios, odkúpil ďalšie veľké štúdiá.

Aby sme začali akvizíciami, THQ Nordic odkúpilo štúdiá Gunfire Games (Darksiders III, Remnant: From the Ashes) a Milestone (MotoGP, MXGP, Ride). Cena štúdia Gunfire v správe odhalená nebola, ale vydavateľský dom potvrdil, že akvizíciu uhradí v priebehu troch až štyroch rokov. Navyše, vydavateľ plánuje naďalej aktívne podporovať budúce projekty štúdia vrátane Remnant: From the Ashes, aj keď jeho vydavateľom sú Perfect World Entertainment.

Po spolupráci na vývoji Darksiders sme presvedčení, že stať sa súčasťou THQ Nordic je pre Gunfire ďalším veľkým krokom. Verím, že skúsenosti a vydavateľské zručnosti THQ Nordicu budú dôležité na podporu nášho rastu a umožnia nám pokračovať robiť to, čo milujeme – skvelé hry. Tešíme sa na vzájomnú spoluprácu!

David Adams, CEO Gunfire Games

Talianske štúdio Milestone bolo odkúpené prostredníctvom Koch Media za 55,8 milióna eur. Peniaze boli vyplatené vopred s prísľubom dodatočných provízií až do 37,6 milióna eur, v závislosti od zisku pred zdanením a úrokmi (EBIT).

Milestone vyvíjal závodné hry 25 rokov a dnes je lídrom dvojkolesových závodných hier. S 50 vydanými hrami od svojho vzniku, 8 miliónmi predaných kusov od roku 2013 a piatimi hrami vo vývoji som presvedčený, že Milestone čakajú v budúcnosti ďalšie úspechy. Som poctený, že môžem privítať Luisu a jej skúsený tím v skupine THQ Nordic.

Lars Wingefors, CEO THQ Nordic AB

Ako jedna z vedúcich spoločností na trhu závodných hier sme vyskladali skúsený tím a veľké rastúce portfólio titulov, o ktorých veríme, že budú perfektne zapadať a mať osoh zo siete vývojárskych štúdií THQ Nordicu a jeho vydavateľských zručností. Sme veľmi šťastní, že sa môžeme stať súčasťou THQ Nordic a tešíme sa na spoluprácu a spoločný rast.

Luisa Bixio, CEO Milestone

Štúdio tiež potvrdilo vývoj novej Saints Row hry. Tá je vraj v intenzívvnom vývoji a opäť na nej pracuje štúdio Volition. Štúdio Deep Silver Dambuster pre zmenu vyvíja Dead Island 2. Ide tak už o druhý presun vývoja po tom, ako bol presunutý od štúdia Yager pod Sumo Digital. THQ Nordic tiež potvrdil, že Steve Ellis ako jeden z tvorcov série Timesplitters bude opäť dohliadať na vývoj tejto značky. Štúdio Fishlabs (Saints Row: The Third pre Nintendo Switch, Manticore) robí na úplne novej IP.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *