Codemasters kupujú Slightly Mad Studios, tvorcov Project CARS

Project CARS 2 Fun Pack

Tento týždeň sme sa dočkali oznámenia viacerých akvizícií. Facebook kúpil tvorcov Beat Saberu (a hru), a Codemasters kúpili Slightly Mad Studios.

Štúdio sa zaslúžilo o viacero simulačných hier. Za zmienku stoja určite Need for Speed: Shift a neskôr séria Project CARS, ktorá vzišla práve zo zrušeného tretieho pokračovania NFS Shift.

Nová závodná séria vznikla vďaka crowdfundingu a dočkala sa doposiaľ dvoch častí, vývoj tretej už bol medzitým potvrdený. Rovnako tak však štúdio pracuje v spolupráci s Warner Bros. na závodnej hre inšpirovanej veľkou filmovou značkou (Rýchlo a Zbesilo?). Vo vývoji majú aj tretí projekt, mobilnú hru Project CARS Go. Okrem toho sa chceli tvorcovia angažovať vo vývoji vlastnej hernej konzoly Madbox, ale zdá sa, že projekt neuvidíme.

Codemasters oznámili akvizíciu štúdia za 30 miliónov dolárov, zatiaľ však predbežne a je možné, že v dobe realizácie obchodu sa výška ešte zvýši.

Project CARS Go pre mobily

via WindowsCentral

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *