Ďalší významný vývojár God of War prešiel pod The Initiative

The Initiative Xbox Game Studios
© Eric Persson, Lead Concept Artist

Tajuplné štúdio The Initiative, divízia Xbox Game Studios, sa dočkalo pekného vianočného darčeku. Štúdio, ktoré samo o sebe uviedlo, že plánuje pre Xbox vyvíjať AAAA tituly, sa dočkalo novej posily zo Sony Santa Monica.

Najnovším členom štúdia je Erik Jakobsen, ktorý nastúpil do pozície vrchného návrhára prostredí (Principal Environment Artist) v pripravovanej hre, ktorá bude ukázaná už tento rok. Jakobsen predtým pracoval ako Senior Staff Environment Artist, teda na veľmi podobnej pozícii, pre hru God of War. Tá vyšla v roku 2018 ako exkluzivita pre PlayStation 4 a dodnes sa radí medzi najpopulárnejšie, ktoré vyšli na túto konzolu.

O hre z dielne The Initiative dnes veľa nevieme. Faktom je, že Microsoft ju udržuje pod prísnym utajením a tak jediné, čo si s novou hrou spájame, sú len základné technické parametre. Beží na Unreal Engine 4, s hrou vypomáhajú vývojári Gears (The Coalition) a pôjde o akčný titul pre novú generáciu Xboxu. Šéf štúdia Darrell Gallagher v staršom rozhovore z roku 2018 ptovrdil, že štúdio si dalo za cieľ robiť hry, aké nerobí nikto iný.

via Klobrille

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *