Xbox Series X ponúkne NVMe SSD 4. generácie

Xbox Series X

Microsoft už pri oznámení svojej novej konzoly ešte pod krycím názvom Project Scarlett oznámil, že počíta s vysokorýchlostným SSD diskom budúcej generácie. Dodatočne to potvrdil pred Vianocami, keď ho predstavil ako Xbox Series X.

Aj vtedy ale zamlčal detaily o úložisku a tak prácu zaň odviedol samotný výrobca týchto diskov, respektíve jeho bývalý programátor. Ten na svojom LinkedIn profile odhalil, že nová generácia Xboxu ponúkne NVMe SSD 4. generácie, ktoré má potenciál čítať dáta rýchlosťou až 3,6GB/s a zápisu až 2,2GB/s. Kapacita diskov je limitovaná na maximálne 2TB, minimum je 512GB. Jedná sa pritom o špecifikácie disku s označením PS5019-E19T. Detaily o tomto disku sú dostupné priamo na webe spoločnosti.

Zaujímavosťou je aj, že disk využívá technológiu PCIe 4.0, ktorú zatiaľ podporujú iba procesory AMD. Intel totiž oznámil príchod PCIe 4.0 podpory na svoje procesory Comet Lake, ale v týchto dňoch od nej upustil kvôli bližšie nešpecifikovaným problémom.

Na internete sa tiež objavili fotografie prototypu Xbox Series X aj so sériovým číslom, čo nielen, že umožní Microsoftu ľahko nájsť fotografa (a zrejme ho pokutovať) ale tiež nám potvrdzuje už skoršie informácie o rozložení zadných portov. Na prototype nájdeme dva USB 3.0 porty, jedno HDMI, Ethernet port, optický port a tiež neznámy dlhý port, ktorého účel nie je známy.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *