Potvrdil Microsoft existenciu Xbox Series S?

Koncept: Bude lacnejší Xbox Series S vyzerať takto?

Microsoft v posledných dňoch oznámil takmer všetko, čo sa týka budúcej generácie konzol Xbox na čele s Xbox Series X. Napriek špekuláciám o príprave lacnejšieho Xbox Series S sa však dnes Microsoft sústredí iba na jeden známy model, „X“.

Ten je dnes jediným oficiálne ohláseným modelom konzoly a jeden čas to vyzeralo, že Microsoft pracoval celý čas len na jednom zariadení a žiadne delenie na Anacondu a Lockhart neexistovalo. Lenže to nakoniec nemusí byť pravda a spoločnosť mohla pracovať na dvoch modeloch. A „prezradil“ to nakoniec samotný Microsoft.

Spoločnosť totiž trávila uplynulé dni predstavením konzoly Xbox Series X a prizvala si na to aj youtuberov ako sú Digital Foundry alebo Austin Evans. Práve títo mali možnosť si prvýkrát vyskúšať konzoly, ale dokonca videli jej vnútro vrátane základných dosiek.

Tentoraz bude mať Xbox dve základné dosky, pričom jedna je priamo určená pre SoC – kombináciu procesoru, grafického čipu a operačných pamätí. A na tejto doske je znázornená anakonda. Prečo to stojí za zmienku? Jednoducho preto, že Microsoft už pri Xbox One X nakreslil na základnú dosku Master Chiefa na Scorpionovi, čím odkazoval na pracovný názov konzoly, Project Scorpio.

Xbox Series X Anaconda
Anakonda na základnej doske Xbox Series X (YouTube/Digital Foundry)

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *