Koronavírus: Využitie Xbox Live a ďalších služieb MS stúplo o 775%

Xbox Live Gold

Koronavírus zaviedol do nášho sveta rôzne obmedzenia, mimo iného aj také, kvôli ktorým sme nútení tráviť omnoho viac času doma. To však znamená aj, že stúpol dopyt po internetových službách a v posledných dňoch sme boli svedkami viacerých výpadkov Xbox Live.

Nie každý mal výpadok, ale mnoho užívateľov pocítilo napríklad pomalšie pripojenie alebo mu aj 5-krát za hodinu vybehla správa, že váš kamarát na Xbox Live je práve online. Ako sa zdá, aj za toto môže koronavírus. Microsoft na svojom blogu oznámil, že v regiónoch, kde boli zavedené obmedzenia pohybu, stúpla popularita cloudových služieb MS o 775%. Ide o celoplošný nárast využitia cloudových služieb vrátane Windows Virtual Desktop, Microsoft Teams a v neposlednom rade aj Xbox Live.

Spoločnosť tak musela zaviesť viacero opatrení, najmä v službe Xbox Live. Microsoft prehlásil, že aktívne monitoruje situáciu na svojej hernej platforme a robí opatrenia, aby služba padala čo najmenej. Microsoft napríklad tlačí na vývojárov, aby vydávali updaty v čase, kedy je pripojených menej hráčov. Takisto spoločnosť dočasne zakázala možnosť nahrávania vlastných profiloviek a klubových obrázkov.

Za zmienku stojí, že hrať hry odporúča aj WHO, Svetová zdravotnícka organizácia, ktorá len začiatkom minulého roka vyhlásila, že existuje závislosť na hrách a je to psychické ochorenie.

via VG24/7

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *