Double Fine prinesú trojicu remastrov na Xbox

Double Fine Xbox Game Studios

Microsoft už skôr avizoval, že by rád vydával nové hry každé tri mesiace a zdá sa, že tento rok z dielne Xbox Game Studios poputuje na trh naozaj veľa hier. Aj keď viacero z nich sú len menšie projekty.

Od začiatku roka sme sa dočkali vydania kvalitnej plošinovky Ori and the Will of the Wisps od Moon Studios, Bleeding Edge od Ninja Theory, Wasteland Remastered od inXile Entertainment a Gears Tactics od Splash Damage. Okrem toho Microsoft priebežne vydáva remastre Halo: Combat Evolved Anniversary a Halo 2: Anniversary pre PC, kde sú súčasťou tamojšej Master Chief kolekcie. Tá je dostupná buď na Steame vo forme separátne zakúpiteľných titulov, kompletného balenia alebo ako súčasť predplatného Xbox Game Pass pre Windows 10.

A aby toho nebolo málo, v najbližších mesiacoch môžeme očakávať vydanie už oznámených hier Minecraft: Dungeons od Mojangu, Age of Empires III: Definitive Edition od World’s Edge, Grounded od štúdia Obsidian, Wasteland 3 od inXile Entertainment, Microsoft Flight Simulator od francúzskeho Asobo Studio a Halo: Infinite od 343 Industries.

No a potom je tu štúdio Double Fine, ktoré pripravuje jednu multiplatformovú hru a tri remastre pre Xbox. Vo vývoji pre Xbox, PlayStation a PC je Psychonauts 2, ktoré by mohlo vyjsť ešte tento rok. Štúdio však popri tom pracuje na vydaní remastrov starších hier Full Throttle, Day of the Tentacle a Grim Fandango na Xbox.

Pre Ryana McCaffreyho z IGN to potvrdil zakladateľ štúdia Tim Schafer pri príležitosti 25. výročia vydania hry Full Throttle. Hra vyšla v roku 1995 pre MS-DOS, remaster vyšiel na PlayStation 4 a PS Vita v roku 2017. Day of the Tentacle je point-and-click adventúrou z roku 1993, ktorá vyšla na PS4 a PS Vita v roku 2016. Napokon, Grim Fandango je hrou z roku 1998, ktorá vyšla v roku 2015 ako remaster na PS4 a PS Vita.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. StriderCZ píše:

    Zajímavé, možná že vyzkouším. Ale nevím, nevím… Bral bych Psychonauts s cz titulky, ale to je utopie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *