New Super Lucky’s Tale vyjde na Xbox One a PS4

New Super Lucky's Tale

Ku koncu roka 2017 vyšiel Xbox One X a s ním aj jedna z dvoch pôvodne plánovaných launch hier: Super Lucky’s Tale. Plošinovka s roztomilým lyšiakom a slovenskými titulkami v nás však zanechala pozitívne dojmy.

Od svojho vydania sa hra dočkala dvoch lacných DLC balíčkov, ktoré ju rozširujú o nové levely a príbehy. Samozrejme, ani v tomto prípade nechýbala slovenčina. O nejaký čas neskôr sme sa dočkali celkom prekvapivého ohlásenia novej verzie hry, ktorá nesie názov New Super Lucky’s Tale, ktorá vyšla exkluzívne pre Nintendo Switch. V posledných dňoch však tvorcovia z Playful Studios oznámili aj to, že táto verzia hry vyjde na Xbox One a PS4.

Nová verzia sa vyznačuje predovšetkým rozsiahlym technickym updatom, ktorý do hry pridáva napríklad plnohodnotnú 3D kameru, použiteľnú kdekoľvek. Pôvodne v hre bola 3D kamera dostupná len na niektorých miestach, inde bola uzamknutá a hráč tak mohol vidieť level len z vývojármi určeného uhla, vďaka čomu niektoré levely mohli byť frustrujúce, najmä tie viacvrstvové „2D“ s bočnou kamerou.

Vývojári tiež sľubujú, že oproti pôvodnej hre obdrží nové levely, príbeh, videjká aj dialógy. Takisto má byť vylepšený pohyb postavičky Luckyho. Je to skrátka priveľký upgrade na to, aby hra nevyšla v novej podobe. Otázkou však zostáva, čo sa stane so starou verziou hry.

Naskytá sa totiž viacero alternatív: Je možné, že na Xbox One hra vyjde formou updatu a hráčom prepíše starú verziu hry na novú, ako napríklad pri Mafii III. Ďalšou možnosťou je, že New Super Lucky’s Tale vyjde ako samostatná hra s tým, že vývojári stiahnu z obchodu starú verziu, čo by znamenalo aj, že hráči prídu o možnosť kúpy DLC do pôvodnej verzie. Achievement hunterov v takom prípade poteší nový zoznam achievementov, no ak nestihnú kúpiť staré DLC, potom ich nebudú môcť kúpiť už nikdy. Tretia možnosť je, že pôjde o dve rôzne hry a nová verzia nijak neovplyvní dostupnosť pôvodnej. To je ale zrejme najmenej pravdepodobná možnosť.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *