Microsoft Flight Simulator vychádza budúci rok na Xbox Series X|S

Microsoft Flight Simulator

Xbox Game Studios okrem ohlásenia rebootu Perfect Dark oznámili aj to, čo už skôr avizovali: že Microsoft Flight Simulator mieri na konzoly Xbox.

Sklamaním pre niekoho môže byť fakt, že hra už nepočíta s vydaním na Xbox One, ale vyjde len na nové konzoly Xbox Series X|S. A to aj napriek prísľubu, že spoločnosť bude ešte ďalšie dva roky suplementovať svoje staré konzoly novými first-party hrami. Vývojári z francúzskeho Asobo Studio vravia, že hráči sa môžu tešiť na rovnako kvalitný zážitok ako na PC, a to zrejme nielen po stránke herných techník, ale zrejme aj z hľadiska modov, grafiky či periférií. Otázna bude podpora VR, keďže s tou Microsoft pri svojich konzolách veľmi nepočíta.

Piloti sa môžu tešiť na výzvy, cloudom ovládané počasie a umelú inteligenciu, či realistický svet vytvorený s použitím mapových dát Bing Maps. Hra obsahuje vyše 37 000 letísk, z toho niekoľko desiatok realistických. Nechýbajú 2 milióny miest, viac ako 1,5 miliardy budov a realistické hory, lesy a iné krasy našej planéty.

Flight Simulator vyjde na Xbox Series X|S budúce leto, teda rok po vydaní na PC. Hra tiež vyhrala ocenenie Simulátor roka na The Game Awards 2020.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *