Dobrú noc Cortana: Microsoft oznámil, kedy vypne servery Halo pre Xbox 360

Halo pre Xbox 360

Človek by tomu neveril, ale 343 Industries po dlhých rokoch oznámili to, čo jedného dňa muselo prísť: vypnutie serverov celej série Halo pre Xbox 360.

Štúdio oznámilo, že plán už prebieha, a že pravdepodobne už na konci roka 2021 sa dočkáme definitívneho vypnutia serverov celej série Halo pre Xbox 360. Tu je treba dodať, že plán už prebieha, a začalo sa na jeseň 2019, kedy štúdio spravilo nevídaný krok: presunulo viac ako 6 miliónov kusov Forge obsahu zo starých verzií hier do Halo: The Master Chief Collection pre Xbox One, Xbox Series X|S a PC.

Dnes dochádza k trom zmenám: v prvom rade bol ukončený predaj Halo titulov v Xbox Marketplace. Hráči si tak môžu tieto tituly zaobstarať už len na DVD alebo sa v prípade konzol Xbox Series S a Xbox One S All-Digital Edition spoliehať len na svoju históriu nákupov. Druhou novinkou je upozornenie, že o rok budú vypnuté servery. A treťou novinkou je, že všetky DLC pre Xbox 360 tituly Halo sú odteraz dostupné zadarmo.

Tretia fáza plánu zahŕňa pravidelné upozorňovanie o blížiacom sa vypnutí serverov. A štvrtá fáza bude, a to najskôr o 365 dní, definitívne vypnutie Live služieb pre tieto hry.

Táto správa sa týka titulov Halo 3, Halo 3: ODST, Halo 4, Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo: Reach, Halo Wars a Halo: Spartan Assault. Znamená to tiež vypnutie serverov pre tieto staré, spätne kompatibilné hry aj na konzolách Xbox One a Xbox Series X|S. A k akým zmenám dôjde?

Halo 3 vypnutie služieb

Po vypnutí serverov bude v hrách naďalej dostupná kampaň a režimy Firefight, Spartan Ops, vlastné hry, Forge, Splitscreen, LAN, Online hranie (pomocou P2P), diskutabilná bude podpora achievementov v Halo: Reach, Halo 3 a Halo 4. Niektoré achievementy totiž vyžadujú pripojenie k Xbox Live.

Definitívne však budú vypnuté tieto funkcie a služby:

  • Matchmaking: Halo Reach, Halo 4, Halo 3, Halo 3: ODST
  • Zdieľanie súborov: Halo Reach, Halo 4, Halo 3, Halo 3: ODST
  • Záznamy služieb: Halo Reach, Halo 4
  • Výzvy: Halo Reach, Halo 4
  • Úprava postavy: Halo Reach, Halo 4
  • MOTD: Halo Reach
  • Extras: Halo 3: ODST

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *