Microsoft nezdraží Xbox Live Gold, dokonca oznámil veľkú novinku

Xbox Live Gold

Microsoft včera spolu s oznámením nových Games with Gold oznámil zvýšenie cien zlatého členstva Xbox Live Gold, ktoré bolo po dlhé roky dostupné buď vo forme 1-mesačného, 3-mesačného alebo 12-mesačného členstva.

Spoločnosť oznámila, že cena 1-mesačného členstva sa zvýši o 1 dolár a cena 3-mesačného členstva sa zvýši o 5 dolárov. Kontroverziu však rozpútalo nové 6-mesačné členstvo za cenu 60 dolárov, čo bola dlhé roky cena za 12-mesačné. Znamenalo to skrátka, že cena za ročné členstvo sa fakticky zdvojnásobila, no musíme dodať, že len pre nových členov. Tí, ktorí majú zapnuté automatické obnovovanie členstva na svojom Microsoft účte, by za ročné členstvo platili aj naďalej 60$/€. Ostatných by už však Gold stál 120$/€ na rok.

Oheň však už bol na streche, a server WindowsCentral napríklad napísal, že z členstva, ktoré pred 18 rokmi rozpútalo revolúciu v gamingu, sa rázom stala najhoršia ponuka v histórii. Vytkol pritom body ako skutočnosť, že v hrách s crossplayom xboxeri musia za online platiť, zatiaľ čo PC hráči nie, alebo že free-2-play hry sú na PlayStation Network hrateľné bezplatne, niektoré ako Fortnite sa dajú hrať dokonca zadarmo aj na Nintende Switch, ale na Xbox Live by vás Fortnite stál 120$/€ ročne.

A preto prichádza zmena a ospravedlnenie.

Pokazili sme to a bolo správne, že ste nás upozornili. Spájanie sa a hranie s hráčmi je vitálnou súčasťou hrania a nepodarilo sa nám naplniť očakávania hráčov, ktorí sa naň spoliehajú na dennej báze. Vo výsledku sme sa rozhodli nezmeniť ceny Xbox Live Gold.

Túto chvíľu využívame ako príležitosť zlepšiť Xbox Live tak, aby reflektovala našu predstavu o hráčovi ako stredobode zážitku. Na hranie free-2-play hier už nebude potrebné členstvo Xbox Live Gold pre tých, ktorí hrajú na Xboxe. Usilovne pracujeme na tejto zmene, aby sme ju priniesli v najbližších mesiacoch.

Ak už ste členom Xbox Live Gold, ostanú vám doterajšie ceny. Noví aj existujúci zákazníci si môžu vychutnať Xbox Live Gold za rovnaké ceny ako doposiaľ. V USA to je 9,99$ za 1 mesiac, 24,99$ za 3 mesiace, 39,99$ za 6 mesiacov a 59,99$ za 12 mesiacov dostupných cez kamenné predajne.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Marko píše:

    Zaplatil som si členstvo Gold Live na rok kvôli hraniu Dead By Daylight, bohužial nijak mi to nezaistilo aby som mal aspoň priemerný matchmaking v hre, servre sú tam preťažené, trvá to večnosť, takže asi tak o čom je platená služba, hry zo steamu alebo od blizzardu sa dajú hrať po zakúpení zadarmo a matchmaking a servre viac napĺňaju potreby vyťaženia. Xbox týmto nehaňím ako taký, stále je fajn na lokálny multiplayer alebo singleplayer hry, ale platba za gold live je neadekvátna tomu čo človek za to dostane.

    Už by som do žiadnej multiplayer hry v online na xboxe nešiel, vlastne ak je hratelná iba v online, tak je bez goldu nehratelná, čo je úplna blbosť.

    Pri súčasnom stave, by nemalo byť online hranie vôbec spoplatňované, ak by podporili maintenance u hier ktoré hrajú goldisti, tak je férova cena je tak do 50kč mesačne.

    • Jaromír Miko píše:

      Ja osobne predpokladám že v priebehu tejto generácie konzol nadobro zrušia Xbox Live Gold a jediné za čo sa bude platiť, je Xbox Game Pass. Ešte v časoch Xboxu 360, možno do polovice generácie Xbox One to dávalo zmysel, ale teraz vnímam Gold skôr ako prekážku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *