Games with Gold na február ohlásené, s nimi aj zvýšenie cien Xbox Live Gold

Games with Gold Februar 2020

Namiesto očakávaného zrušenia poplatkov za Xbox Live Gold prichádza zvýšenie cien. Microsoft pritom dodáva, že od spustenia služby pred 18 rokmi si cenník prešiel viacerými zmenami v rôznych regiónoch, a podobne ako doteraz, aj dnešná zmena sa dotkne len vybraných trhov: niekde sa totiž cena nezmenila dlhé roky, inde sa nezmenila už viac ako 10 rokov.

Novinkou je, že 1-mesačné členstvo bude po novom drahšie o 1 dolár, zatiaľ čo 3-mesačné členstvo zdraží o 5 dolárov. Doterajšie 12-mesačné a 6-mesačné členstvá si cenu zachovávajú a aktívnym predplatiteľom sa cena za obnovu na ďalší rok alebo pol roka nezmení. Nutno však dodať, že ročné členstvo už Microsoft prestal ponúkať. Nový cenník je tak následovný:

  • 1-mesačné členstvo: 10,99 dolárov
  • 3-mesačné členstvo: 29,99 dolárov
  • 6-mesačné členstvo: 59,99 dolárov.

Games with Gold – Február/Únor 2020

Prejdime na pozitívnejšiu správu. V priebehu budúceho mesiaca môžeme očakávať nie 4, ale až 5 hier Games with Gold zadarmo. Aj keď s tou piatou hrou je to také diskutabilné.

Po celý mesiac bude totiž zadarmo na stiahnutie Gears 5, ktoré je vôbec prvou Games with Gold hrou optimalizovanou pre Xbox Series X/S. Hra je však dostupná aj na Xbox One a Windows 10 PC, pričom hra podporuje až 120fps režim na nových konzolách, kým na starších beží v 4K 60fps. Podpora HDR10 a priestorového zvuku Dolby Atmos je samozrejmosťou. Čo je ale treba dodať, tak Gears 5 je dostupné permanentne ako súčasť členstva Xbox Game Pass Ultimate, ktorého súčasťou je aj Xbox Live Gold.

Druhou hrou, ktorá bude dostupná po celý mesiac zadarmo, je Resident Evil. Prvý diel dnes už legendárnej série vyšiel ešte v 90. rokoch na prvý PlayStation, a medzitým sa dočkal viacerých jemnejších remastrov. Tento pre Xbox One nie je výnimkou, a ak máte radi klasické horory, potom zrejme budete mať radosť aj z tohto old-schoolového titulu odohrávajúceho sa v tajomnej vile na okrajoch Raccoon City. Teraz v 1080p.

Hráči na Xbox One tiež môžu v druhej polovici mesiaca očakávať pixelartovú metroidvaniu Dandara: Trials of Fear Edition, v ktorej budete musieť zachrániť svet Salt na pokraji kolapsu.

Hráčov nielen na Xbox One, ale aj na Xboxe 360 poteší, že od 1. do 15. februára si budú môcť stiahnuť a ponechať si zadarmo hru Indiana Jones and the Emperor’s Tomb. Presne tak, klasický Indiana Jones bude dostupný zadarmo, a bude krásnou prípravou na chystaný titul z dielne Machinegames (Bethesda, čoskoro Xbox). Bude nový titul Xbox exkluzivitou? Nevieme, no jedno je isté: klasického Indyho si dnes zahráte skutočne iba na Xboxoch.

Legendárny dobrodruh predá v druhej polovici mesiaca štafetu titulu Lost Planet 2. Desať rokov po udalostiach pôvodnej hry sa znovu vrátite na stratenú planétu, kde zúri boj o termálnu energiu. A vy budete môcť byť súčasťou konfliktu, sami alebo v 4-člennom coope.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *