Diablo II: Resurrected ohlásené pre Xbox Series X|S

Diablo II

Aj po dlhých rokoch si pamätám, akoby to bolo včera, keď som domov priniesol od kamaráta hru Diablo II na počítač a mama mi ju okamžite zhabala, že satanizmus na počítači určite vyvolávať nebudem. Mami, prehrala si: Diablo II Resurrected si zahrám, či chceš alebo nie!

Blizzard počas svojho nočného BlizzCon streamu oficiálne oznámil remake klasiky, ktorá pred 21 rokmi definovala celý ARPG žáner, a ktorej prvky nájdeme v rôznych hrách dodnes. Diablo II: Resurrected bolo prevedené z pôvodnej 2D grafiky do 3D, a už podľa prvých záberov je zjavné, že vývojári si dali veľmi záležať na spracovaní pôvodných máp do modernej grafiky. Dostupný však bude aj Legacy režim, kedy sa hra bude renderovať v pôvodnej grafike.

Prerobených by malo byť aj 27 minút cutscén, ktoré nebudú vyzerať zle ani na 4K displejoch. Keď sme pri tom, Blizzard zatiaľ potvrdil rozlíšenie 4K Ultra HD zatiaľ iba na PC. Čo je však zjavné, dočkáme sa vyššieho snímkovania.

Vývojári chcú do hry zapracovať cross-progress medzi platformami, ktorý bude vyžadovať Battle.net účet. Takisto hra ponúkne sezóny a tabuľky ako Diablo III a nechýba co-op pre 8 hráčov. Resurrected ponúkne nielen základnú kampaň Diablo II, ale aj obsah datadisku Diablo II: Lord of Destruction.

Blizzard počas svojho nočného BlizzCon streamu odhalil informácie k remaku, o ktorom sa dlho špekulovalo: Diablo II: Resurrected, ktoré nevyjde len na PC, ale poprvýkrát aj na konzoly. Hra bude dostupná na Xbox One, PS4, Nintendo Switch, samozrejme s možnosťou zahrať si ich aj na novej generácii. Dokonca podporuje cross-progress medzi platformami.

Je vidno, že na remaku sa pracovalo rovnako dôkladne ako keď tím World’s Edge pripravoval remaky Age of Empires; titul už nebeží v 2D, ale v 3D, pričom vývojári si dali záležať na zachovaní atmosféry, akú si môžu pamätať hráči ešte zpred vyše 20 rokov. Zaujímavosťou je, že došlo k remastrovaniu cutscén, ktoré teraz nebudú vyzerať zle ani na 4K monitoroch.

Resurrected vyjde v priebehu tohto roka na Windows PC, Nintendo Switch, PS5, PS4 a Xbox Series X|S.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *