GTA V si od dnešného dňa zahráš na mobile cez Xbox Game Pass!

GTA Criminal Enterprise Starter Pack

Keby to Xbox povedal 1. apríla/dubna, asi by sme to nebrali vážne, no oznámil to dnes a tak vieme, že to myslí naozaj vážne. GTA V vďaka službe Xbox Game Pass mieri nielen na Xbox, ale poprvýkrát aj na Android!

Už dnes, 8. apríla/dubna, si vychutnáme ulice Los Santos za minimálne náklady nielen na konzolách Xbox One a Xbox Series X|S, ale poprvýkrát aj na mobiloch so systémom Android vďaka cloudu. Na rozdiel od dielov GTA III až Liberty City Stories, si tak posledné GTA nebude možné do mobilu stiahnuť, ale len streamovať.

Ďalšou hrou, ktorá je od dnes dostupná v knižnici pre Xbox, PC a Android (Cloud), bude Zombie Army 4: Dead War. Od tvorcov Sniper Elite 4 prichádza nové pokračovanie kooperačnej akcie, v ktorej nebudeme zabíjať živých, ale nemŕtvych nacistov. Hra je pokračovaním známej Zombie Army Trilogy, ktorá je dostupná takisto na Xbox. Čo sa štvrtého pokračovania týka, to sme recenzovali začiatkom minulého roka.

Microsoft ďalej oznámil, že do cloudu/na Android zamieri dvojica rozprávkových klasík – Disneyland Adventures a Rush: A Disney•Pixar Adventure. Ide o dvojicu exkluzivít, ktoré vyvíjalo Asobo Studio a prinieslo ich neskôr aj na Xbox One, kde si zachovalo podporu Kinectu, ale pridalo podporu ovládačov. Pôvodne šlo o pohybové exkluzivity pre Xbox 360, zároveň to sú však dve úplne posledné kinectové hry, ktoré vydala spoločnosť MS pre Xbox One. Paradoxne sa tak stalo v čase, keď vychádzal Xbox One X, a zároveň končila výroba senzoru a adaptéru.

12. apríla/dubna zamieri do konzolovej verzie predplatného Xbox Game Pass hra NHL 21. Najnovší hokej bol opäť len menšou aktualizáciou, ktorá sa zamerala na rozšírený režim Be A Pro, a samozrejme na hromadu mikrotransakcií zo sveta Ultimate Team.

15. apríla/dubna sa do predplatného pre Xbox, PC a Android dostane nezávislá hra Rain on Your Parade. Ponúka 50 levelov s jedinečným zasadením a úlohami. Hlavnej role sa zhostí napohľad roztomilý kartónový obláčik, ktorý je pripravený každému pokaziť deň.

Pathway je ďalšou nezávislou hrou. V nej sa tím dobrodruhov vydá pátrať po stratených pokladoch v púšti, kde po nich zároveň pátrajú nacisti. Je totiž rok 1936, a hrozbami nie sú len nacisti, ale aj okultisti s prapodivnými rituálmi. Každopádne, je treba taktizovať a zmocniť sa starobylých artefaktov skôr, než padnú do nesprávnych rúk.

20. apríla/dubna vychádza MLB The Show 21. Hra z dielne PlayStation Studios zamieri na Xbox a ešte v deň vydania bude dostupná cez predplatné Xbox Game Pass ako pre Xbox One, tak pre Xbox Series X|S. Na novej generácii navyše s podporou 4K 60fps, a na všetkých podporovaných platformách aj s cross-playom a synchronizáciou postupu. Do hry sa tak budú môcť hravo pripojiť aj fanúšikovia z PlayStation 4 a PlayStation 5.

Microsoft zároveň oznámil niekoľko hier, ktoré v nasledujúcich dňoch zmiznú z členstva:

  • Deliver Us the Moon – Xbox, PC (15.04.2021)
  • Gato Roboto – Xbox, PC (15.04.2021)
  • Wargroove – Xbox, PC (15.04.2021)
  • Madden NFL 15 – EA Play na Xbox (16.04.2021)
  • Madden NFL 16 – EA Play na Xbox (16.04.2021)
  • Madden NFL 17 – EA Play na Xbox (16.04.2021)
  • Madden NFL 18 – EA Play na Xbox (16.04.2021)
  • Madden NFL 25 – EA Play na Xbox (16.04.2021)
  • NHL 18 – EA Play na Xbox (16.04.2021)
  • NHL 19 – EA Play na Xbox (16.04.2021)

Si xboxer a chceš dostávať echo o tom najpodstatnejšom z Xbox sveta? Sleduj nás na Facebooku a Instagrame.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *