Takto vyzerali prvé prototypy Xbox One X

Xbox One Scorpio

Aj keď Xbox One X vyzerá celkom podobne ako jeho lacnejší súrodenec, jeho design neprišie len tak. Totiž podobne, ako každému inému Xboxu, aj tomuto predchádzalo niekoľko designových návrhov, z ktorých sa nakoniec zvolil ten finálny. A teraz máme možnosť vidieť aj tie ostatné.

Phil Spencer totiž poskytol serveru Wired obsiahly rozhovor o minulosti Xbox One X a jednou zo zaujímavostí, ktorú spomenul, je aj design konzoly. Plus teda priložil fotografiu, ktorá nám ukazuje, že jeden z prototypov vyzerá celkom ako devkit Project Scorpio, ale bez predného displeja.

Ten totiž slúži čisto pre vývojárov na zobrazovanie prevažne analytických údajov, ak sa teda developeri nerozhodnú inak. Inde pre zmenu vidíme, ako sa Microsoft pohrával s rozložením USB portov a dokonca vidíme, že pri strednom prototype to Microsoft dotiahol s úzkosťou spodnej časti konzoly do extrému. Na koniec sa teda zvolil design vpravo.

Bill Mae z Microsoftu tiež prezradil, že pri designe novej konzoly sa vychádzalo z dvoch faktorov. V prvom rade sa inšpirovali vzhľadom minuloročného Xboxu One S, pri ktorom získali množstvo pozitívnych ohlasov od ľudí. Plus bolo jasné, že ľudia už nechcú obrovskú krabicu. Takže, bolo na čase navrhnúť čo najčistejší dizajn zvonku aj zvnútra, aby konzola mohla ponúkať ako vysoký výkon, tak aj malé rozmery.

Ako taký jemný nádych nextgenu dizajnérov inšpiroval dokonalý monolit z filmu 2001: Vesmírna Odysea, prezradil dizajnér Bryan Sparks. Výkon bude pre zmenu symbolizovať vynovená zapínacia zvučka. Medzi druhým a tretím pipnutím došlo k zrýchleniu o 25 milisekúnd. Pre ucho je to dostatok na to, aby si uvedomilo zrýchlenie.

Xbox One X Design Prototypes

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *