CD Projekt oznamuje novinky k Cyberpunk 2077 aj Witcher 3

Cyberpunk 2077

CD Projekt RED pri hovore s investormi oznámil niekoľko zásadných noviniek, ako ohľadom série Zaklínač, tak Cyberpunk 2077. A tiež ohľadom iných projektov.

Hneď na úvod tu je zaujímavá správa ohľadom multiplayeru, ktorý až na hru Gwent nebol prakticky vôbec súčasťou hier od CDPR. Mal sa eventuálne objaviť v Cyberpunk 2077, ale teraz sa zdá, že online zážitok napokon nikdy nebude súčasťou tohto sveta. Štúdio totiž potvrdilo, že zrušilo vývoj vlastného multiplayeru, využije naň Unreal Engine 5. To je engine, na ktorom pobeží nedávno ohlásený Zaklínač, a z ohlásenia možno usúdiť, že tento diel už ponúkne nejaké prvky pre 2 a viac hráčov.

V súvislosti s rušením a odkladmi as ešte pozrieme na Witcher 3: Wild Hunt pre Xbox Series X|S a PS5. CD Projekt oznámil verziu hry pre nové konzoly po boku CP2077, no zatiaľ čo Cyberpunk sa dočkal natívneho X|S portu začiatkom roka, po Zaklínačovi ani chýru, ani slychu. Až doteraz, keď CDPR oznámil, že preberá vývoj pod svoje krídla. To zároveň znamená, že vydanie bolo posunuté zatiaľ s neznámym termínom. Zlá správa to však rozhodne nie je: štúdio argumentuje tým, že si potrebuje analyzovať situáciu a o novom, aspoň približnom dátume vydania, nás informuje keď budú oni sami múdrejší.

A pokiaľ ide o dátumy vydania, tam sme sa dozvedeli, že Cyberpunk 2077 dostane svoje prvé príbehové DLC už budúci rok. Od datadisku máme očakávať nový príbeh, zatiaľ ale nie je jasné, či pôjde o úplne novú dejovú linku alebo bude naviazaná na základnú hru. O tom, aký datadisk to vlastne bude, sa dozvieme už v priebehu tohto roka.

Napokon sme sa dozvedeli aj niečo o predajoch. Napriek tomu, akým nepodarkom pri vydaní Cyberpunk 2077 bol, hra sa aj vďaka sústavnej podpore zo strany vydavateľa teší viac ako 18 miliónom predaných kusov. A pokiaľ ide o sériu Zaklínač, tam bolo predaných viac ako 65 miliónov kusov, z čoho viac ako 40 miliónov predstavujú predaje nateraz posledného dielu, Zaklínač 3: Divoký hon.

via Sector (#2)

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *