Sony práve mohlo naznačiť, koľko bude stáť HoloLens pre Xbox One

PlayStation VR

Ako vieme, tak budúcnosť hier sa bude zrejme veľmi intenzívne opierať o virtuálnu realitu a osobne by som sa tomu ani nedivil. Minulý týždeň som mal totiž možnosť vyskúšať si Samsung Gear VR a bol to skutočne zaujímavý zážitok, ktorý by som si veľmi rád zopakoval. Vďaka spolupráci tímu Xbox a tvorcov Oculus Rift by sme sa mohli dočkať nejakých exkluzivít, ale ten najväčší boom by u nás mal predstavovať HoloLens, ktorý tiež podporuje Xbox Live Gold a bude s ním možné hrať zaujímavé novinky. Lenže ako to už býva, zásadnou otázkou pri takýchto technológiách je cena, za ktorú si ich ľudia hodlajú kúpiť, od čoho sa odvíja aj záujem vývojárov o vyvíjanie aplikácií pre HoloLens a virtuálne reality.

A koľko by mohla stáť nejaká tá virtuálna realita od Microsoftu alebo lacnejší variant HoloLens pre Xbox One? Odpoveď na to nám práve mohlo dať Sony, ktorého CEO Andrew House povedal na rozhovore, že platforma PlayStation VR bude stáť toľko, čo nová platforma. Nepovedal presné číslo a tak je otázne, či hovorí o 300€ ako pri Vite, 400€ ako pri PS4 alebo 700€ ako v čase, kedy sa u nás začala predávať PS3-ka a Xbox 360. Tak či onak, vysoká cena nemusí znamenať, že VR bude mať úspech, všetci veľmi dobre vieme, ako dopadla Vita.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *