Cars 3 nie je len ďalšia hra od Disney, je to reboot zaniknutého žánru

Cars 3

Za roky, čo som hráčom, sa u mňa doma nazbieralo množstvo obalov od hier. Nie som však človek bez chrbtovej kosti a hry, aj keď sú pre staršie konzoly, v žiadnom prípade nevyhadzujem. Stále je to kus histórie a človek nikdy nevie, kedy ho náhodou prepadne nostalgia a chuť zapnúť PS2, aby si zahral Manhunt alebo inú hru z minulého desaťročia.

Práve preto som sa v posledných dňoch rozhodol dopriať svojim obalom nový domov v podobe 5-poschodovej komody, v ktorej najvyššie poschodie patrí, samozrejme, hrám pre Xbox One. No pri robení poriadku v mojich hrách som si všimol, že sa nám ten herný priemysel za desať rokov poriadne zmenil. Niektoré série hier vyzerajú vážnejšie, obaly sú nudnejšie (fakt musia mať všetky hry pre Xbox One šedý bok?) a vytratil sa tu žáner filmových hier.

Pritom dve generácie konzol dozadu ich bolo neúrekom. Len náhodou som tu našiel hry ako Garfield 2, Chicken Little, Wall-E, Disney Cars, Stuart Little 3, The Simpsons Game, Harry Potter… Skrátka všetko veľké filmové mená (aspoň na tú dobu) a k ním priradené konzolové či počítačové hry, ktoré veľakrát dopĺňali alebo rozširovali dej filmu/seriálu, ku ktorému patrili. Nazriem do najvyššieho šuflíka (toto slovo sa mi hodí viac) a vidím.. no vlastne nevidím.

Možno preto ma tak potešilo, keď Disney nečakane oznámil hru Cars 3. Doteraz som si to veľmi neuvedomoval, pretože tu bolo veľa iných hier, no stále som mal pocit, že mi niečo na dnešných konzolách chýba. Že to sú konzoly určené skôr pre starších, s oveľa menším počtom casual a rodinných hier, než ponúkali staršie konzoly. Vlastne keď tak nad tým premýšľam, tak možno práve Cars 3 bude tou hrou, ktorá vdýchne nový život žánru, ktorý s príchodom Xbox One a PS4 zanikol. Pritom to bol super žáner, ktorý perfektne dopĺňal bohatú ponuku hier na Xbox 360 a ostatné platformy. Osobne tak nejak dúfam, že práve Cars 3 dokáže spraviť zmenu a celkom sa na to teším.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *