Mixer Create: Podeľte sa o svoje zážitky z dovolenky cez Xbox

Mixer Create

Už je to nejaký čas, čo Microsoft drasticky vylepšil službu Beam. Najväčší update priniesol okrem iného zmenu mena a tak sa zrazu ujalo meno Mixer. A čoskoro sa na iPhone a Androidoch objavila aplikácia Mixer Create.

Mobilná aplikácia Mixer Create je určená pre streamerov a xboxerov, ktorí chcú ostať v spojení so svojimi divákmi a kamarátmi aj v prípade, že nie sú práve za svojim Xboxom/PC a nehrajú hry. Je to vlastne odpoveď Microsoftu na službu Periscope a obdobnú službu od Facebooku. Rozdiel je však v publiku a že táto služba je prepojená s Xbox Live, takže vaše videá môžu sledovať ľudia aj cez Xbox. Aspoň niečo, keďže Facebook vyšiel len na Xbox 360.

Na to, aby sa mohlo streamovať cez Mixer Create, je treba mať profil. Kebyže služba vznikla pred rokom, bolo by treba mať účet v službe Beam. No keďže Microsoft túto službu kúpil a prispôsobil si ju podľa svojich predstáv, tak sa stačí prihlásiť so svojim Xbox Live profilom. Je to rýchlejšie a zároveň to znamená, že môžete rýchlejšie začať streamovať.

Pred streamom si môže každý užívateľ pomenovať svoju „reláciu“, určiť, čo streamujepre koho streamuje. Tu sa dá zvoliť medzi tromi kategóriami – Family, Teen a 18+. Toto nastavenie zároveň ovplyvní, kto bude môcť vidieť váš livestream. Nakoniec je tu možnosť odštartovať streamovanie pomocou ružového tlačidla. Podmienkou je dostatočne rýchly internet. Používať sa dá ako WiFi, tak mobilné dáta. Čo sa spotreby týka, tak vplyv na ňu má kvalita obrazu a aj detailnosť, keďže čím je lepšia kvalita, tým viac MB je treba.

Počas streamovania je možné meniť prednú/zadnú kameru, vyvolať chat (aby ste mohli odpovedať na otázky písomne alebo si len pozrieť, kto čo napísal) a v neposlednom rade vypnúť/zapnúť mikrofón. A samozrejme pozastaviť/ukončiť stream, keď už vidíte, že spotreba mobilných dát sa dostala do červených čísel.

Mixer Create beta
Mixer Create beta
Price: Free

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *