Albert Penello: Xbox One X je nová možnosť, nie nová generácia

Xbox One X
A sme späť u témy, o ktorej sa zdalo, že je nastálo vyriešená už pár dní. Prakticky od prvého dňa, kedy sa svet dozvedel o konzole menom Project Scorpio, sa špekulovalo, či to je len medzigenerácia alebo úplne nová generácia.

Viac svetla k téme mohol pridať Aaron Greenberg pred pár dňami, kedy povedal, že Xbox One X bol navrhnutý ako konzola, ktorá bude aktuálna najbližších 4-5 rokov, čo je čas, ktorý bežne zvykli jestvovať minulé generácie konzol. Teraz sa ale k téme vraciame opäť a odpoveď na to, čo je Xbox One X zač, dostávame tentoraz od Alberta Penella.

V rozhovore pre WhatsGoodGames popísal, že Xbox One X je „sám sebou“ a je možnosťou, nie nutnosťou. Je to totiž o možnosti vybrať si, čo hráč potrebuje a kam až chce zájsť – skoro ako keď si zákazník vyberá motor pri kúpe nového auta alebo nového telefónu, kde má na výber z viacerých možností.

Čiže je to zjavne ukážka toho, akým smerom sa bude Xbox uberať v budúcnosti – že to už nebude len o jednej konzole, ale o možnosti vybrať si, na čom chce hráč hrať. Takže ak dôjde k uvedeniu novej generácie, potom môže byť Xbox One X konzolou strednej triedy, zatiaľ čo One X2 bude novým high-endom.

Má to výhodu aj v tom, že všetko je 100% kompatibilné a tak nemusí babka špekulovať, na akú konzolu je daná hra určená. Skrátka, kým tam je uvedené, že vyšla na Xbox, tak je určená na Xbox a bodka.

via WhatsGoodGames

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. StriderCZ píše:

    Myslím si, že je to dobrá strategie- častější „nová“ konzole, s tím, že většině hráčů bude vyhovovat obměna konzole ob jednu řadu.

  2. Melo001 píše:

    Aby sme teda náhodou všetci nemenili ob jednu rada a nezostala im cela jedna rada vždy v regaloch

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *