SEGA chystala kompletný remaster Shenmue, nakoniec sa uskromnila na port

Shenmue
SEGA ešte pred niekoľkými týždňami vydala Shenmue I & II HD na Xbox One, kolekciu dvoch klasík z Dreamcastu, aby hráčov navnadila na chystané pokračovanie Shenmue III, ktoré bolo oznámené zatiaľ len pre PS4 a PC.

Samotná kolekcia však môže byť pre niekoho sklamaním. V dobe, kedy si dajú vydavatelia pri vydávaní remastrov aspoň trochu záležať na zlepšení vizuálnej kvality, SEGA nepredviedla prakticky nič. Všetko totiž spočíva v tom, že máme na Xbox One dostupnú hru, ktorá vyzerá presne ako pred 20 rokmi s tým rozdielom, že v nej bolo zvýšené rozlíšenie na 1080p. To však nezdôvodňuje cenovku 30€, ktorú si SEGA za tento obyčajný port pýta.

Renomé tohto remastru nepomôže ani skutočnosť, že sa na internete objavili zábery zo zrušeného skutočného remastru Shenmue I a II, ktoré bolo vo vývoji aspoň do konca roka 2017. Na uniknutých záberoch môžeme vidieť dramaticky vylepšenú grafiku, ktorá využíva moderné technológie na to, aby sa aspoň priblížila k roku 2018. Tento projekt však SEGA na poslednú chvíľu z nejakého dôvodu zrušila, čím sa vo výsledku predražil aj vývoj onoho portu. Vo výsledku to však zamrzí, pretože leak ukazuje, že SEGA mala na viac – a v dobe, kedy mladší hráči súdia hry aj podľa vizuálu, značke viac uškodila ako pomohla.

via Eurogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *