HoloLens dostanú vývojári budúci rok

Microsoft HoloLens

HoloLens, to je technológia, na ktorú sa neskutočne tešíme. Rozšírená realita v podaní Microsoftu je iná, než všetky doterajšie pokusy a ponúka naozajstný, 360-stupňový rozšírený svet, v ktorom si môžete prispôsobiť všetko k svojim potrebám a môžete si umiestniť Skype na stenu bez toho, aby ste tam museli mať televízor. Inými slovami to vyzerá na naozaj skvelú technológiu a aj keď veríme, že to bude niečo stáť, tak po vyskúšaní Gear VR verím, že to bude stáť za to.

Najnovšie sa k nemu vyjadril samotný CEO Microsoftu, Satya Nadella. Zo zariadenia je zjavne nadšený tak ako my, čo potvrdili jeho slová, že je to jednoducho ohromujúci zážitok. Dodal, že to je úplne nový druh počítača, ktorý spája dva svety – virtuálny a skutočný.  No aj keď sa začne zariadenie skutočne predávať (narozdiel od niektorých Ballmerových pokusov, ktoré sa ukázali len ako tech demo), Microsoft je ešte stále vo fáze, kedy prichádza na schopnosti svojho zariadenia a zisťuje, čo všetko sa s ním dá robiť. Verí však, že HoloLens má obrovský potenciál v oblasti priemyslu a architektúry, ale neznamená to, že ho v domácnosti nevyužijete – práve naopak, budú sa tu objavovať viaceré užitočné nástroje, napríklad Skype alebo Bing Video.

A kedy sa ho dočkáme? Microsoft vraví, že vývojári a partnerské firmy sa ho dočkajú už budúci rok. Pripravenie HoloLens pre bežných užívateľov však môže trvať aj päť rokov, takže to môže byť novinka na rok 2020, predstavená ešte v roku 2014. Hráči však budú mať možnosť používať Oculus a Steam VR v spojení s Windows 10. Partnerstvo medzi Xbox One a Oculus Rift však nebude. Microsoft však naďalej pozýva užívateľov na svoj nový Windows 10 Devices event, na ktorom sa bude venovať novým zariadeniam so systémom Windows 10. Okrem HoloLens by sme tu však mali vidieť aj novinky o Xbox One. Sledovať ho môžete cez Xbox One o 16:00.

*Zdroj: WinMagazine

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *