Prečo vyzerá Star Wars Battlefront tak úžasne?

Star Wars Battlefront

Microsoft počas včerajšej GDC konferencie odhalil niekoľko zásadných zaujímavostí. Okrem toho, že odhalil veľké množstvo noviniek týkajúcich sa spoločnej budúcnosti Xbox One a Windows 10, tak spoločnosť ukázala aj prvé tituly, ktoré využívali DirectX 12. Samozrejme prezradili aj, ktorá hra pre Xbox One bola úplne prvá, ktorá využívala nový DirectX. A zrejme prekvapí, že to nebol titul od Microsoftu!

Bol to Star Wars: Battlefront. Musíme uznať, že DirectX 12 hre zásadne pomohol. Technológia totiž sprístupňuje vývojárom až o 50% viac výpočtového výkonu a o 20% viac grafického výkonu, vďaka čomu vyzerajú hry s DX12 úchvatne a pritom majú celkom nízke požiadavky – teda že sa zmestia do hardvéru Xbox One. DirectX 12 ponúka lepší grafický výkon aj preto, že vývojárom priamo sprístupňuje hardvér grafického čipu. Čo sa v prípade Xboxu One odrazilo na 20% lepšej grafike.

No a nemožno zabudnúť ani na ďalšie tituly, ktoré využívajú najnovší DirectX. Medzi nimi nájdeme už nájdeme indie hry, nejaké tie exkluzivity* pre Xbox One a PC a prekvapivo sa medzi nimi objavil aj nový Hitman. Teda aspoň pre nás to bolo prekvapenie. A toto sú už prvé DX12 tituly:

  • Ashes of the Singularity
  • Hitman
  • Gears of War: Ultimate Edition (DX12 support prišiel neskôr)
  • Rise of the Tomb Raider
  • Star Wars Battlefront

*Rise of the Tomb Raider je zatiaľ exkluzivita.

Star Wars Battlefront First DirectX 12 game

via Sector

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *