Streamovanie hier z Xboxu do telefónu už na E3?

Lumia 950 Quantum Break

Streamovanie hier z Xboxu One do PC už nie je žiadnou novinkou…. ale streamovanie hier do telefónu? To je niečo, čo by sme mohli vidieť ua ne E3. Istý užívateľ totiž na Reddite postol zopár screenshotov z aplikácie Xbox na mobile s Win 10 a práve tá mu navrhla možnosť streamovať Forzu do telefónu.

 

Práve tlačidlo Play from console bolo doteraz dostupné len na počítačoch a je záhadou, prečo sa objavilo aj na mobile, keď táto funkcia nebola ešte spustená. Najzaujímavejšie na tom celom je, že možnosť sa nenachádza len v bezplatnej Xbox (Beta) appke, ale aj v klasickej Xbox appke predinštalovanej priamo v telefóne. Jedným z možných vysvetlení by bolo, že Microsoft tu skrátka ponechal veci z počítačovej aplikácie, čo by aj dávalo zmysel, keďže Microsoft plánuje zaviesť UWP a tie majú byť dostupné na všetkom, čo beží pod Windows 10. Vlastne jediné, čo sa v týchto aplikáciách mení, sú len technické vlastnosti týkajúce sa typu zariadenia – rozlíšenie, orientácia na šírku/výšku, rozloženie ovládacích prvkov a tak podobne.

V takom prípade by však existovala šanca, že Microsoft umožní streamovať hry z konzoly aj do telefónu. Veď jediné, v čom sa už budú tieto prístroje líšiť od počítača, bude procesor a veľkosť! Okrem toho, Microsoft na svojej Build 2016 konferencii povedal, že jeho telefóny by mali dostať podporu Xbox controlleru. Nevadí, úplnú pravdu o streamovaní z Xboxu do mobilu uvidíme na E3 a tá je za rohom.

Streamovanie hier z Xboxu do mobilua

via WindowsCentral

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *