PlayLink: Keď Sony okopíruje Xbox SmartGlass

Sony PlayLink for PS4

Sony a kopírovať? Možno si teraz koledujem o výprask od PS4-ultras, ale je to tak. Sony totiž na E3 predstavilo novú mobilnú službu PlayLink, ktorá je prakticky totožná s funkciou Xbox SmartGlass – ktorá debutovala ešte na Xboxe 360.

Podľa oficiálneho popisu je PlayLink aplikácia, ktorá slúži ako rozšírený ovládač pre vybrané PS4 tituly. Je to určené na hranie v skupinkách a umožňuje to hrať vybrané hry pomocou smartfónu – napríklad kvízy. Momentálne je pre SmartGlass PlayLink oznámených 5 hier – Hidden Agenda, dvojica kvízov Knowledge is PowerThat’s You!, karaoke SingStar Celebration a séria minihier Frantics.

Na rozdiel od SmartGlass je však PlayLink podporuje aj také veci ako robenie selfie či fotografovanie a následný import fotiek a videí do hier. Skrátka je to trochu rozšírenejšie, no v princípe to je stále kopírka SmartGlass funkcie, ktorá debutovala ešte na Xboxe 360 a neskôr sa dostala aj na Xbox One, kde ju využíva napríklad Battlefield 4, Dead Rising 3 alebo Forza Motorsport 5. Skutočnosť sa má ale tak, že kým Sony teraz objavuje „novinku“, Microsoft tak nejak prestal používať SmartGlass.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Rado píše:

    sony klame a zavádza často. A to aj vlastných hrácov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *