Fallout 4 dostáva češtinu na Xbox One

Fallout 4

Čeština zmizla z konzolových hier zhruba v rovnakom čase, kedy vyšiel Xbox One a PlayStation 4. Situácia sa začína pomaly napravovať, športové hry majú titulky (snáď sa vrátia aj komentátori), LEGO hry budú mať od tohto roka tiež a už dnes si môžete češtinu stiahnuť aj do Fallout 4.

Jedná sa ale o fanúšikovský projekt a teda o mód s veľkosťou 7,7MB. To ale bohužiaľ znamená, že achievement hunt s češtinou sa nekoná. Tiež je treba dodať, že lokalizácia je zatiaľ len v alpha verzii a preložená je len časť hry, nie hra celá. Dôvodom je kvantum dialógov, ktoré tvoria až 2/3 všetkých textov nachádzajúcich sa v hre (vrátane DLC?). Prvá verzia prekladu sa tak zameriava na veci ako sú názvy miest, mená osôb, úlohy, terminály, knihy, správy a popisky (názvy perkov).

Preklad však nie je dokonalý a nejaký čas ešte nebude. Môže za to aj fakt, že Xbox One verzia hry nepodporuje českú abecedu a teda ani diakritiku. Preto texty trochu pripomínajú bežné diskusie na pokeci či Facebooku. Autori tiež vravia, že aby inštalácia fungovala, je treba premazať medzipamäť konzoly, čo znamená vypnúť ju a vytiahnuť z elektriny na pár minút. S budúcou verziou ale hádam táto povinnosť vypadne.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Daniel píše:

    Inštalovať češtinu pomocou tohoto modu, ktorý je ešte len v BETE neodporúčam ! Hra mi po 3 dňoch nejde spustiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *