PS4 exkluzivita Volume mieri na Xbox One

Volume Game Xbox One

Zdá sa, že Broken Age nie je jedinou PS4 exkluzivitou, ktorá si to v blízkej budúcnosti namieri na Xbox. Ďalšou je stealth akcia Volume, ktorá vyšla na PS4 a PS Vita ešte pred dvomi rokmi.

V posledných dňoch sa ale v databáze PEGI objavili zmienky o verzii Volume pre Xbox One. Pretože išlo o konzolovú exkluzivitu na PlayStation, zmienky o Xbox One verzii boli vskutku nečakané. Autor Mike Bithell už ale nemal na výber a nezostalo mu nič iné, než Xbox One verziu oficiálne potvrdiť. Port je v príprave už nejaký čas, no na jeho vydanie si zrejme ešte počkáme. Bithell na Twitteri povedal, že hra nemá zatiaľ pevný dátum vydania a tým pádom nemá žiadne deadliny. Na záver ešte poďakoval PEGI za to, že spravila prácu zaňho.

Aby sme hru trochu priblížili, Volume kombinuje hneď niekoľko vecí. V prvom rade je to stealth hra s príbehom, ktorý pripomína cyberpunkového Robina Hooda. Okrem toho si berie inšpiráciu z Metal Gear Solid, čo sa stealth schopností týka. Volume sa však hrá z vtáčej perspektívy, čo môže byť aj trochu mínus. Má to však aj svoje výhody, s jednoduchým vizuálom máte prehľad o leveli a nepriateľoch. A aby toho nebolo málo, hra podporuje užívateľmi vytvorené levely, čím sa „trvanlivosť“ zážitku predlžuje. Hra má aj príbehovú líniu.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *