Ďalšiu hru od Remedy nevydá Microsoft

Remedy Alan Wake

Po číselnom neúspechu Quantum Break a spackanom porte pre Windows 10 sa dvojica Microsoft–Remedy rozišla. Quantum Break je nateraz poslednou exkluzivitou pre Xbox a zdá sa, že najbližšie dva tituly budú multiplatformové.

Remedy totiž už dávnejšie povedalo, že pracuje na dvojici titulov. Jeden z nich nesie označenie Project 7 a práve tento je celkom tajuplný. Vieme ale, že to nebude Alan Wake 2. Bude to úplne nová akčná hra a presne tak, ako všetky predošlé, aj ona sa bude hrať z pohľadu tretej osoby. Remedy k tomuto projektu sľubuje, že ponúkne pútavý príbeh s rovnakou alebo možno ešte vyššou kvalitou, akú mali predošlé tituly a zároveň ponúkne pokročilé herné mechanizmy.

Quantum Break stroj casu

Na to sme si už pri Remedy zvykli, že každá z ich hier ukazuje niečo úplne nové. Max Payne sa zapísal do pamätí vďaka bullet timu, Alan Wake svojimi paradoxmi a Quantum Break pre zmenu manipuláciou s časom. Nie je vylúčené ani to, že nová hra ponúkne otvorený svet, keďže Remedy ho chcelo zapracovať už do Alana Wake. Project 7 však už nebude vydávať Microsoft a nebude to exkluzivita. Remedy oznámilo, že vydavateľom budú 505 Games, ktorí sa špecializujú na vydávanie hier od menších štúdií. K nim patrí Assetto Corsa alebo obľúbená séria PayDay.

Zaujímavé tiež je, že 505 Games investovali do Remedy 7,75 milióna eur a zabezpečili si 20-ročnú exkluzivitu na vydanie tejto hry na Xbox One, PlayStation 4 a PC. Vzhľadom k tak dlhému časovému horizontu je 505 Games viac než jasné, že vývoj hry potrvá minimálne tak dlho ako vývoj Quantum Break.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *