Microsoft Studios Global Publishing bude pomáhať s vydávaním Xbox exkluzivít tretích strán

Microsoft Studios Global Publishing

Microsoft Studios sa dnes rozšírili o novú divíziu. Táto bude plniť účel akéhosi distribútora exkluzivít od štúdií tretích strán, akými sú napríklad Remedy, Platinum Games alebo Insomniac.

Nová divízia bola otvorená takmer potichu. Jediné, čo na ňu upriamilo pozornosť, je logo Microsoft Studios Global Publishing na Facebooku, ako aj zmienky o tejto divízii na oficiálnom portáli MS Studios. Kliknutie na web MSGP vás automaticky presmeruje na oficiálny web Xbox, kde sa bohužiaľ podrobnejšie zmienky o tejto divízii nenachádzajú.

Vzhľadom k názvu je ale zrejmé, že to je divízia, ktorá bude mať na starosti zabezpečovanie exkluzivít od externých štúdií z rôznych kútov sveta. Bude vlastne plniť rolu distribútora a zároveň zvýrazňovať, že tá-ktorá hra je dostupná exkluzívne na Xbox.

Čakáme, že okrem európskych štúdií sa pod hlavičkou Global Publishingu objavia aj nejaké tie japonské štúdiá, malé aj veľké, keďže Phil Spencer bol v uplynulých mesiacoch na služobnej ceste v Japonsku, aby zabezpečil pre Xbox aj nejaké exotické exkluzivity. Čo rozhodne nie je na škodu, keďže teraz to vyzerá, akoby mal Xbox len Forzu, Halo a Gears.

Menej pekné logo, ktoré Microsoft zverejnil na FB

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *