Vianoce 2017: Vyberáme vhodný darček ku Xbox One

Vianoce 2016
Zase raz tu máme obdobie, kedy začíname nakupovať darčeky pre svojich blízkych a v tomto trende nezaostávajú ani xboxeri. Tento rok bol pre Xbox vskutku zaujímavý a na trhu sa objavilo hneď niekoľko zaujímavých kúskov príslušenstva, ktorým svojich najbližších len potešíte.

Vybrali sme preto niekoľko zaujímavých druhov príslušenstva, ktoré si nájdu praktické využitie u každého xboxera, ktorý hrá na Xbox One alebo ešte len bude hrať. Pre efektivitu sme sa rozhodli článok usporiadať do niekoľkých kategórií, takže hneď budete mať jasno v tom, ktorý doplnok môže byť pre vášho xboxera ten najideálnejší.

 

OVLÁDAČE

  • Xbox Wireless Controller (Patrol Tech Special Edition) – Počuli ste už hráča vo svojej domácnosti nadávať na ovládač, že nefunguje ako kedysi alebo ste boli svedkom, ako pri náročnej pasáži jeho predošlý ovládač letel na opačný koniec chodby? Potom je čas na nový ovládač – a keďže sú cenové rozdiely minimálne, tak prečo nie rovno špeciálnu edíciu? Hráči si limitované edície cenia oveľa viac a snažia sa im zachovať pôvodný vzhľad. Pokiaľ hrá intenzívne, tak zrejme ocení tento ovládač z edície „Tech“. Tieto ovládače boli upravené, aby sa nešmýkali z rúk a majú pogumované madlá vpredu i vzadu, takže sa len tak nevyšmyknú z ruky. A navyše sa gumený materiál drží celkom pohodlne vďaka diamantovej textúre.

Xbox Wireless Controller Patrol Tech Special Edition

  • Xbox Elite Controller – To najlepšie, čo sa dá k Xboxu pripojiť. Elitný ovládač ponúka prémiové spracovanie z kovu, plastu a dopĺňa to pogumovanými madlami, ktoré zabránia šmýkaniu. Materiálmi to ale nekončí. Ovládač totiž ponúka obrovské monžosti prispôsobenia vďaka upraviteľným častiam a meniteľným komponentom. V balení sa nachádzajú 3 páry analógových páčok s rôznym dizajnom, 2 rôzne D-Pady a 4 páčky na zadnú stranu. Páčkam sa dajú priradiť rôzne funkcie a vďaka softvéru si môže ovládač naraz pamätať dve rôzne konfigurácie, medzi ktorými sa dá prepínať so spínačom. Niekedy nahradia A/B/X/Y, inokedy poslúžia ako manuálna prevodovka vo Forze. Spomínal som inak, že sa dá nastaviť dolet triggerov pre rýchlejšie strieľanie?

Xbox One Elite Controller

DOPLNKY

  • Xbox One Chatpad – Písať si s kamarátmi správy je fajn vec. Problém je ale v tom, že s gamepadom je to zdĺhavé a zas, nie vždy má hráč po ruke headset, aby poslal hlasovú správu. V takých prípadoch určite poteší oficiálny chatpad, ktorý sa dá pripojiť ku každému ovládaču pre Xbox One a slúži presne na to, čo má v názve. Rýchla a efektívna klávesnica, ktorá si nájde využitie nielen na chatovanie.

Xbox One Chatpad

  • Xbox One Play & Charge Kit – Tým, že majú ovládače od Xboxu naďalej meniteľné batérie, sa v nejednej domácnosti stalo, že zrazu začali rodičom miznúť AA batérie a vracali sa na pôvodné miesto úplne vybité. Riešením na to je rozhodne Play & Charge Kit. Oficiálna batéria s kapacitou 1 400 mAh vydrží dostatočne dlho na to, aby hráč nemal za potrebu brať AA-čky od svojej rodiny. Po novom tak na doplnenie šťavy poslúži microUSB kábel. Rozhodne poteší, že súčasťou balenia je jeden trojmetrový s LED indikátorom nabíjania. No a ak ide o výdrž, niektorí užívatelia hovoria až o 30 hodinách na jedno nabitie. Moja vlastná skúsenosť je, že sa výdrž pohybuje na úrovni 10-15 hodín.

Xbox One Wireless Controller + Play & Charge Kit

  • Speedlink Twindock USB Dual Charger – Do domácností, kde sa na Xboxe hrajú coop hry, je možno lepšie riešenie od firmy Speedlink. Tá ponúka vlastné riešenie, ktorého súčasťou je nabíjací dock a sada dvoch batérií s kapacitou 1 400 mAh pre dva ovládače. Takže vlastne zabijete dve muchy jednou ranou.

SpeedLink Twindock USB Dual Charger for Xbox One

AUDIO

  • Xbox One Stereo Headset – Pre plnohodnotný zážitok z multiplayeru jedno slúchadlo nestačí. Microsoft ešte pri pôvodnom Xbox One (Carmel) dodával jednoduchý headset s jedným slúchadlom a mikrofónom. Na pohlcujúcejší zážitok ale hráči určite ocenia niečo kvalitnejšie. Napríklad plnohodnotný headset s dvomi slúchadlami a mikrofónom s plným frekvenčným rozsahom, vyladeným zvukom (a možnosťou individuálneho nastavenia hlasitosti hry a hráčov) a odnímateľným ovládacím panelom. Dostupný tiež v bielej verzii.
  • Soundbar – Tu nemáme konkrétny typ. Dôvod je jednoduchý. Existujú desiatky modelov a každému hráčovi šmakuje niečo iné. Osobne mám ale veľmi dobrú skúsenosť so svojim soundbarom Samsung HW-K360, ktorý mám prepojený k smart televízoru cez Bluetooth (TV SoundConnect) a dopĺňa to bezdrôtový subwoofer, ktorý sa postará o dunenie vždy, keď je ho treba – vo filmoch, v hrách a aj pri počúvaní hudby.

OSTATNÉ

  • Speedlink Tork XO Camera Stand – Problémom možno ostane, kam umiestniť Kinect? Pravidlom ostáva, že by mal byť na takom mieste, odkiaľ vie snímať hráčov a ideálne aby bol v stredovej oblasti obrazovky. Môže tak byť položený na stole pred televízorom, no môže byť položený aj na televízore. Aby odtiaľ nespadol, zaručí stojan od Speedlinku, ktorý sa namontuje na vrchnú časť televízora, kam sa potom následne umiestni Kinect.
  • Xbox One S Vertical Stand – Jeden stojan je dostupný aj pre konzolu Xbox One S. Vďaka nemu môže byť konzola postavená na výšku vedľa televízoru, takže na stole šetrí viac miesta. Navyše to vyzerá celkom cool oproti položenej konzole.
Xbox One S

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. StriderCZ píše:

    Xbox One Play & Charge Kit jsem si už objednal… protože spotřeba AA baterek je příliš vysoká :D.
    Každopádně jako dárek bych zmínil designově upravéné gamepady- ať už ve stylu Minecraftu, nebo nejrůznější barevné variace.

  2. Danny píše:

    Ja obstaral playseat forza, volant s pedály a páku ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *