Nový ransomware požaduje, aby ľudia hrali PUBG

PUBG Blue Zone
Ach, zase tie ransomware… Pár rokov dozadu sa takto mohli mnohí ľudia vymknúť zo svojho počítača tým, že klikli na pofidérny YouTube odkaz na Facebooku. Vtedy útočníci vymáhali od ľudí peniaze. Ale dnes? Dnes majú skutočne zvláštne požiadavky.

V roku 2018 sa totiž na internete objavuje PUBG Ransomware, ktorý si kladie čudnú podmienku. Podobne ako každý iný, aj on vám najprv zahesluje všetky súbory na počítači. Na odomknutie však nepotrebujete kreditku. Aby ste odomkli súbory, musíte si zahrať PUBG. Trochu nám to pripomína absurdnú obdobu Zastav a Neprežiješ, alebo v tomto prípade, Prestaň hrať a tvoje súbory ostanú zašifrované.

Absrudný ransomware zrejme vznikol ako prank neznámeho útočníka, ktorý to nemyslí zle. Len chce, aby ste poľavili od práce a jednoducho si zahrali PUBG a pokúsili sa získať nejakú tú kuracinku. A prekvapivo, aj keď softvér požaduje, aby ste hrali aspoň hodinu, v skutočnosti mu stačia len tri minúty. Vlastne teda stačí, aby ste hru zapli, prihlásili sa a… no, aby ste sa nechali zabiť niekde uprostred mapy. Zaujímavé tiež je, že gentlemanská „hrozba“ je ochotná vám ponúknuť kód na odomknutie, ak máte radšej Fortnite alebo jednoducho nemáte hru.

PUBG Ransomware

via Kotaku

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *