Assassin’s Creed Odyssey je najstaršou hrou celej série


Presne ako sme aj vďaka obrovskému úniku informácií mohli čakať, Ubisoft predstavil nový Assassin’s Creed Odyssey. A tentoraz sa jedná o najstaršiu hru v sérii!

Assassin’s Creed Odyssey sa totiž odohráva v čase Peloponézskej vojny, ktorá začala v roku 434 pred našim letopočtom. Budeme z pohľadu tretej osoby sledovať dlhoročnú vojnu medzi Spartou a Aténami. Táto vojna nepriniesla len prelievanie krvi a krutosť, ale aj nové vedecké poznatky. V hre tak narazíme na slávne historické postavy, akými bol Sokrates alebo Diokles.

Všetko sa bude sústrediť na oblasť Egejského mora, tvorenú ostovčekmi aj pevninou. Dôležitú rolu tak bude mať hráčova loď, ktorú bude možné upgradovať a upravovať jej vzhľad. Tiež do nej budeme môcť naberať nových členov posádky s unikátnymi perkami a ďalšími vychytávkami. A v neposlednom rade zažijeme obrovské bitky so stovkami vojakov.

V hre budeme mať poprvýkrát na výber hlavnú postavu. Príbeh môžeme zažiť buď z pohľadu Alexia alebo Kassandry. Nech už je vaša voľba akákoľvek, narodíte sa do slávnej rodiny – vašim dávnym potomkom bol totiž sám Leonidas a vy po dovŕšení určitého veku zdedíte rodinný artefakt: pozostatok Leonidasovho oštepu. Tento oštep má vzácne schopnosti, ktoré sa pretavia do gameplayu.

Assassin’s Creed Odyssey je totiž ešte hlbšia RPG, než Origins.

Odyssey totiž prehĺbi „zázračné“ schopnosti určitých zbraní a itemov, ponúkne prekopaný Skill Tree s možnosťou odomykania vylepšení (ako v Origins), no najmä ponúkne interaktívne rozhovory. Podľa nich sa bude ďalej formovať príbeh, ktorý budeme prežívať v tejto hre. Mimochodom, v tomto veku ešte nie ste asasínmi. Rád asasínov totiž vznikol o štyri storočia neskôr v predošlej hre. Takže hráme za obyčajného vojaka, ktorý má povinnosť chrániť svoju rodinu. Svojimi činmi sa ale môže stať hrdinom ľudu!

A až si hru vyzdvihnete pre svoj Xbox One, PS4 alebo PC 5. októbra/října 2018, nezabudnite zakričať: THIS. IS. SPARTA!

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *